Release Pcsx-Rearmed

Discussion in 'Software Releases' started by notaz, Dec 25, 2010.

  1. Chaser

    Chaser Member

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    408
    Location:
    Manchester
    ^ You may find some instances of older versions working better for some games but in general the latest version is your first stop. its just always going to be the case that fixes for one one thing, may break another, so you have to experiment if you find a certain title isn't running aswell as you hoped, or had heard it can.

    You can run two copies but as they all create the same named PCSX appdata folder, you'll need to put them on different cards i.e SD1 and SD2 and perhaps put one in the pandora/menu and the other on the pandora/desktop on the other card. r9 lists itself as r9 in the menu but I think all prior versions just listed themselves as pcsxReArmed, so you cant tell them apart if they are both in the menu. You can also rename the older versions appdata folders and if you re-use an older version of the emu, just rename the appropriate folder correctly to re-use its settings etc at the time and then change the name again after.
     
  2. Blue Protoman

    Blue Protoman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    4,119
    Zanac (in Zanac X Zanac) has good sound now, but crashes after a few seconds. Soukyugurentai still has that input issue, but less often. Racing has less graphical bugs, but they still exist.
     
  3. asimov-solensan

    asimov-solensan Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    489
    Does Notaz know about the "fog effect" performance drop?

    I noticed it first in FFVII, some summonings (odin for instance) ahows a fog/smoke effect that makes the framerate drop to half or more. Now I'm playing suikoden 2 and again with certain spells that shows a very similar effect (I must assume it's the same in fact) I can see how the framerate drops noticeably on a game that otherwise could run perfect at 750 mhz.

    Which lead me to think that this must happen on a lot of other games and maybe it's worth to try to solve it.

    Maybe people can tell other games that shows this problem, I can provide savestates for those two.
     
  4. notaz

    notaz Certified Guru

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Messages:
    4,913
    Location:
    Lithuania
    At least ff7 submits display list multiple times, you can try experimental gpuPEOPS2 plugin that has code to detect this.
     
  5. RobFord

    RobFord Member

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    267
    Evening All

    Everything I have tried so far has worked on this emu, apart from my version of the first Persona game. It hangs on the detecting memory card, just after pressing the start button.

    The second Persona game works well.

    Thanks for all the hard work on this one Notaz, fantastic achievement.


    Cheers

    Rob
     
  6. asimov-solensan

    asimov-solensan Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    489
    Thanks Notaz, that plugin seems to handle better that particular spots. By the way it seems quite stable.
     
  7. Darkknight512

    Darkknight512 Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    637
    Location:
    Canada
    Happens in FF9 as well, game runs fine at 400 Mhz, right when the spell is casts, it lags even at 1 Ghz. Also I've noticed the game's menu's only run full speed at 1 Ghz.
     
    Last edited by a moderator: Dec 17, 2015
  8. Darkknight512

    Darkknight512 Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    637
    Location:
    Canada
    I've noticed a few crash to desktops in Final Fantasy 9 when the game is transitioning between town/location , world map, and battle.

    It does not happen a lot, I think it only happened 3 times in 20 hours of game play so far.
     
  9. notaz

    notaz Certified Guru

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Messages:
    4,913
    Location:
    Lithuania
    I'm moving this rearmed discussion to OP boards now as most pandora users hang around there these days. This thread is rather bloated now anyway.
    http://boards.openpandora.org/index.php?/topic/5669-pcsx-rearmed-r10/

    Might be fixed in r10, I tracked down some stability issues there.
     
    Last edited by a moderator: Dec 17, 2015
  10. CPUnltd

    CPUnltd Member

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    792
    Location:
    Milwaukee, WI, USA
    I don't get notifications of threads on the official boards as well as I do here... which is the main reason I'm almost always here vs the official boards... guess I'll have to start manually checking things out over there more...
     
  11. DJRoby4

    DJRoby4 Member

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Messages:
    201
    Hi, I can't play Medievil II on caanoo, it hangs at start screen when it says to press X. Anyone noticed this? Is there a way to solve this?
    Another question: anyone has noticed how to get crash CTR run in fullspeed (or something like it) on the Caanoo? With wich settings?
    Thanks!
     
  12. DJRoby4

    DJRoby4 Member

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Messages:
    201
    Medievil 2 works with spnull. You should (if you can) fix this! :D
     
  13. erico

    erico Advanced Member

    Joined:
    Oct 25, 2011
    Messages:
    1,614
    Location:
    Brasil
    you can try medieval II with the original bios too, could be that.
    Making a game run properly on such emulator is quite a work on messing with the settings.
     
    Last edited by a moderator: Dec 17, 2015

Share This Page

Loading...