Release PPSSPP, Emulator for PSP

ingoreis

Advanced Member
Staff member
Joined
Jan 18, 2010
Messages
8,083
Age
38
Location
49.491276,8.423518
This Version work realy realy fine,many Thx.

A little Demonstration Youtubevideo is uploading with your new Version.

Thx for your hard work for us all again Ptitseb ;)

(ooops recorded without Sound? Sound was Flawlessly without stuttering,little Error from me)

https://www.youtube.com/embed/ps3fApF7RW0?feature=oembed
(ooops recorded without Sound? Sound was Flawlessly without stuttering,little Error from me)
 
Last edited by a moderator:

Eight Bit

Hardcore Member
Joined
Nov 16, 2008
Messages
1,665
Age
45
Location
Amsterdam, Netherlands
Website
Visit site
Indeed, I too played a couple PSP games. Awesome work has been done here. But the emu screws something up in my OS. It hangs when I try to run some (unsupported?) games, or when I have been playing a game and want to return to menu.

If I then exit the emu with the Pandora button after the Pandora hangs, the system is very slow and unresponsive. I could only fix this by rebooting the hard way. (suspend switch + pnd button)

I found out that most of the PSP mini's work flawlessly and the A titles that do work, have some sound stuttering/slow down issues.

Still impressive!
 

ptitSeb

Serial Porter
Joined
Aug 15, 2012
Messages
8,426
Age
46
Location
France, near Lyon
Indeed, I too played a couple PSP games. Awesome work has been done here. But the emu screws something up in my OS. It hangs when I try to run some (unsupported?) games, or when I have been playing a game and want to return to menu.


If I then exit the emu with the Pandora button after the Pandora hangs, the system is very slow and unresponsive. I could only fix this by rebooting the hard way. (suspend switch + pnd button)


I found out that most of the PSP mini's work flawlessly and the A titles that do work, have some sound stuttering/slow down issues.


Still impressive!
Looks like a Sgx driver crash. If on a gigahertz, try the 4.10 version, it's the best one here.
 

rohezal

Advanced Member
Joined
Oct 18, 2009
Messages
1,673
I hope it fixes the issues I've been having with Mana Khemia, etc.
Mana Khemia is a bit slow with alpha blending on, since it uses it a lot and the power vr gpu is slow at it. But it runs fine and I play it a lot, especally with alpha blending completly of (some artifacts but mos time full speed) on a rebirth.
 
Last edited by a moderator:

ptitSeb

Serial Porter
Joined
Aug 15, 2012
Messages
8,426
Age
46
Location
France, near Lyon
v1.0 is on the repo!

Note that, sometimes, when you pause a game and then go back with "Continue", PPSSPP can hang. I still don't know what is the root cause here... Still looking. Except for that, it's running pretty well.

Build 41
----------


  • In synch with the git repo (based on 1.0.0!)
 

spn-x

Member
Joined
Aug 31, 2011
Messages
161
I just tried out the new version but when I want to start a game it always quits the emulator. I tried deleting the appdata folder but it didn't change anything.
 

spn-x

Member
Joined
Aug 31, 2011
Messages
161
I'm running SZ 1.71 on a CC

here is the pndrun_PPSSPP.out file

=======================================================================================

PND : /media/PANDORA16/pandora/menu/Emulator/PPSSPP.pnd
PND_FSTYPE : Squashfs
APPDATADIR : /media/PANDORA16/pandora/appdata/PPSSPP
APPDD_FSTYPE : vfat
PND_CPUSPEED :
EXENAME : runscript.sh
ARGUMENTS :
=======================================================================================
[ START ]--- Mount the PND ----------
Mounting : mount -t squashfs -o ro "/dev/loop0" "/mnt/utmp/PPSSPP"
Mounting the Union FS : mount -t aufs -o exec,noplink,dirs="/media/PANDORA16/pandora/appdata/PPSSPP=rw+nolwh":"/mnt/pnd/PPSSPP=rr" none "/mnt/utmp/PPSSPP"
[sUCCESS]--- Mount the PND ----------
[ START ]--- Starting the application ( runscript.sh ) ----------
--------------------------------------------------------------
Setting PATH to /mnt/utmp/PPSSPP/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/games
--------------------------------------------------------------
Setting LD_LIBRARY_PATH to /mnt/utmp/PPSSPP/lib:/mnt/utmp/PPSSPP/lib:/usr/lib:/lib export
Copy of default 'flash0' font to user 'flash0'
cp: cannot stat `flash0/*': No such file or directory
System check
============
Freememory is 83
Cpu Speed is 600
Sys Speed is 332
Pixels: 800 x 480
Virtual pixels: 800 x 480
./PPSSPPSDL: relocation error: ./PPSSPPSDL: symbol , version GLIBC_2.4 not defined in file libc.so.6 with link time reference
[sUCCESS]--- Starting the application ( runscript.sh ) ----------
[ START ]--- Restoring the frame buffer status ----------
[sUCCESS]--- Restoring the frame buffer status ----------
[ START ]--- uMount the PND ----------
[ START ]--- Waiting the Union to be available ----------
[sUCCESS]--- Waiting the Union to be available ----------
auplink:plink.c:223: AUFS_CTL_PLINK_MAINT: Inappropriate ioctl for device
rmdir: failed to remove `/mnt/utmp/PPSSPP': Device or resource busy
[ START ]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
[sUCCESS]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
cleanup done
[sUCCESS]--- uMount the PND ----------
=======================================================================================
Return code is : 3
BTW: the last version worked just fine
 
Last edited by a moderator:

ptitSeb

Serial Porter
Joined
Aug 15, 2012
Messages
8,426
Age
46
Location
France, near Lyon
@spn-x: You meant the previous, build 40, ran fine, not the last (build 41).

So, error with libc? Are you running from SZ directly or from Slackware?
 
Last edited by a moderator:

spn-x

Member
Joined
Aug 31, 2011
Messages
161
@spn-x: You meant the previous, build 40, ran fine, not the last (build 41).

So, error with libc? Are you running from SZ directly or from Slackware?
Jep, I mean the previous build.

I'm running it directly.
 

ptitSeb

Serial Porter
Joined
Aug 15, 2012
Messages
8,426
Age
46
Location
France, near Lyon
@spn-x: I think I understood. You are running out of memory,  probably using a CC model.

Use a swapfile and it will work (a bit slowly).
 

spn-x

Member
Joined
Aug 31, 2011
Messages
161
@ptitSeb: Yes, that was it. I installed a swap file and now it works. Thanks
 
Top