Release Starcraft

Discussion in 'Software Releases' started by notaz, Mar 4, 2014.

  1. ingoreis

    ingoreis Advanced Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    3,095
    Location:
    49.491276,8.423518
    Anyone renember that Picture?
    There was sometime someone who was dreaming about Starcraft on his Future Pandora too.
    Found that Picture with Google ;)
    [​IMG]
     
  2. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,204
    It could have been me, but no :-D .
     
  3. lud731

    lud731 Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    34
    Can the now free Starcraft 1.18 be packaged to work with this port? Or can the file it says are missing just be copied to the StarCraft directory? Been trying to get this working for a while now.... The nostalgia Thanks for your efforts...
     
  4. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,204
  5. Klumpen

    Klumpen Run away! Run away!

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    6,725
    Location:
    Uncanny Valley
  6. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    11,227
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
    No, Notaz's recompile is targetting ARM Linuxes. It won't run on a conventional desktop system of any type, and even if you do own an ARM desktop running Linux it probably targets bits of the OMAP3 and SGX GPU. You might experience more success running it under QEMU, but I can't really help you in setting that up.
     
  7. shaddim

    shaddim Member

    Joined:
    Apr 24, 2016
    Messages:
    196
    Yes, but M-HT indeed released desktop version of his ARM recompiles, e.g. Albion.
    https://pyra-handheld.com/boards/threads/albion.64477/page-6#post-1395095

    (there are still some left for recompilation for desktop, code is here: https://github.com/M-HT/SR/tree/master/SR-games )
     
    Last edited: Apr 1, 2017
  8. Klumpen

    Klumpen Run away! Run away!

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    6,725
    Location:
    Uncanny Valley
  9. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    11,227
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
    Edit: Looks like I had misunderstood what Albion is; ignore this.

    Does dosbox not aid you in getting broodwar running on desktop linux?
     
  10. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,204
    I may be wrong but I think @TrashyMG compiled notaz's StarCraft on his OMAP5 EVM board.
     
  11. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,558
    Notaz compiled the Hardfloat executable, I compiled the ARM version of WINE on the devboard that makes it work.

    Notaz has armhf versions of the Diablo games too.
     
  12. Citizen_Lurker

    Citizen_Lurker Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    109
    It works good on Wine, I think?
     
  13. Klumpen

    Klumpen Run away! Run away!

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    6,725
    Location:
    Uncanny Valley
    I've tried the free current version yesterday and it didn't.
     
    Last edited: Apr 2, 2017
  14. Citizen_Lurker

    Citizen_Lurker Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    109
    Oh well, they must've broken something in this new fancy patch.
     
  15. sebt3

    sebt3 homebrew player (P. & C.)

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    4,747
    Location:
    France
  16. Xcl4m4t10n

    Xcl4m4t10n Advanced Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,089
  17. notaz

    notaz Certified Guru

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Messages:
    4,913
    Location:
    Lithuania
    The changelog looks really bad.
    New OpenGL backend - most likely GL2+, so no way to run on pandora.
    New anticheat capabilities - looks like they ported the protection from Overwatch, it doesn't even work on wine on PC Linux: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=35171

    it's pretty safe to say all this will never run on pandora.
     
    _jr_ likes this.
  18. alxm

    alxm Still making GP2X and Pandora games, stay tuned!

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    176
    Location:
    Year 3019
    That's too bad. I tried to run 1.18 with Wine too, but there are some known library problems.

    Good thing I installed from my old CDs last year and upgraded to 1.16, it sounds like there's no clean way to get it to run on Pandora any longer unless you already did it before 1.18 was released :(
     
  19. Klumpen

    Klumpen Run away! Run away!

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    6,725
    Location:
    Uncanny Valley
    I've installed the v1.5 installer from Blizzard's site a few days ago via PlayOnLinux but I don't get past the loading screen, any idea what might have went wrong?
    With the new version I didn't even reach the loading screen of course.
     
  20. Eight Bit

    Eight Bit Hardcore Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    1,646
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    In other words, if you have starcraft running on your Pandora, don't mess with it?
     

Share This Page

Loading...