Release The Tube

sepulep

Member
Joined
Nov 18, 2008
Messages
355
Have not tested download, only streaming. I can watch the videos on my PC so I don'tneed long taking downloads. Would be just nice if the Youtube streaming works on my Pandora. But somehow my WiFi is totaly screwed up. Slow, high CPU load when surfing, no matter which browser (don't know why that is the case). Speedtest says something ~40 KB/s but I can download faster (PND Manager etc. ), maybe up to 90KB/s Only surfing/streaming is incredible slow.

Really, "Pandora 2" needs MUCH BETTER WiFi or I will never buy it (if P2 ever happens of course).  I lost my interest in Pandora mostly, basicly because my WiFi is not usable, my WiFi external WiFi Stick doesn't work on my Pandora and overall, the Pandora feels just slow, everything takes ages, at least in Desktop mode, no real fun. If you see how much faster current iOS or Android Devices are, where everything is smooth and basicly instant, even on comparable CPU power like Pandora has, I am a little bit desperate.  

I don't blame "The Tube", I'm sure it runs perfectly on new 1GHz Pandoras but I guess I can forget my old and maybe faulty CC Pandora.
I used to have not so great wifi until I bought a new router!  (now I have download speeds just shy of 1MiB/s :) )..so maybe you can try a different router? or change the setup of your router (e.g. channel). Another thing that you could check (if you are not afraid to open up the case and look under the motherboard): maybe you have a loose wifi antenna cable or a pinched cable internally?
 
Last edited by a moderator:

Askarus

Hardcore Member
Joined
Sep 28, 2011
Messages
4,303
Location
Germany
One question:

I know a GUI is an evil thing and for noobs but is it possible to use SMplayer?

I like to have a slider and some graphical controls as I never used MPlayer before (don't know any shortcuts).
 

android927

Still Fresh
Joined
Dec 16, 2012
Messages
17
Age
25
Location
CT
Doesn't work for me. Every time i press enter to play a video, the status bar immediatly gives me a "Stopped playing [video title]" message. Also, when trying to download a video, i get a "Downloading [video title] failed" message every time. I have a 1ghz unit with both the codec pack and youtube-dl installed, so i have no idea what could be causing the problem. I tried deleting appdata and reinstalling, updating youtube-dl using The Tube's launcher application, and even de-associated panplayer with video files using pnd-utils. Nothing seems to make The Tube work on my machine :(
 
Last edited by a moderator:

sepulep

Member
Joined
Nov 18, 2008
Messages
355
Doesn't work for me. Every time i press enter to play a video, the status bar immediatly gives me a "Stopped playing [video title]" message. Also, when trying to download a video, i get a "Downloading [video title] failed" message every time. I have a 1ghz unit with both the codec pack and youtube-dl installed, so i have no idea what could be causing the problem. I tried deleting appdata and reinstalling, updating youtube-dl using The Tube's launcher application, and even de-associated panplayer with video files using pnd-utils. Nothing seems to make The Tube work on my machine :(
do you have the output of /tmp/pndrun_thetube.. file?
 
Last edited by a moderator:

Delightful Dude

Let's rock!
Joined
Nov 7, 2012
Messages
68
One question:


I know a GUI is an evil thing and for noobs but is it possible to use SMplayer?


I like to have a slider and some graphical controls as I never used MPlayer before (don't know any shortcuts).
With the Dpad (left/right) you can jump forward/backwards.
And "F" to toggle fullscreen, "Q" to quit.


But yes, graphical controls would be nice :)
 

android927

Still Fresh
Joined
Dec 16, 2012
Messages
17
Age
25
Location
CT
Up on all the OS updates too?
i beleive i am. currently running sz 1.55. last updated a few weeks ago. i'll check for updates again when i go back to school next week (currently on my break).

Doesn't work for me. Every time i press enter to play a video, the status bar immediatly gives me a "Stopped playing [video title]" message. Also, when trying to download a video, i get a "Downloading [video title] failed" message every time. I have a 1ghz unit with both the codec pack and youtube-dl installed, so i have no idea what could be causing the problem. I tried deleting appdata and reinstalling, updating youtube-dl using The Tube's launcher application, and even de-associated panplayer with video files using pnd-utils. Nothing seems to make The Tube work on my machine :(
do you have the output of /tmp/pndrun_thetube.. file?
=======================================================================================


PND             : /media/sd_drive/pandora/menu/thetube.pnd


PND_FSTYPE      : Squashfs


APPDATADIR      : /media/sd_drive/pandora/appdata/thetube


APPDD_FSTYPE    : ext4


PND_CPUSPEED    : <unset>


EXENAME         : scripts/thetube.sh


ARGUMENTS       : <unset>


=======================================================================================


[ START ]--- Mount the PND ----------


Mounting : mount -t squashfs -o ro "/dev/loop1" "/mnt/utmp/thetube"


Mounting the Union FS : mount -t aufs -o exec,dirs="/media/sd_drive/pandora/appdata/thetube=rw+nolwh":"/mnt/pnd/thetube=rr" none "/mnt/utmp/thetube"


[sUCCESS]--- Mount the PND ----------


[ START ]--- Starting the application ( scripts/thetube.sh  ) ----------


/usr/bin/mplayer


run The Tube


Traceback (most recent call last):


  File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 122, in _run_module_as_main


    "__main__", fname, loader, pkg_name)


  File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 34, in _run_code


    exec code in run_globals


  File "./youtube-dl/__main__.py", line 18, in <module>


  File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 691, in main


  File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 681, in _real_main


  File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 807, in download


  File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 432, in extract_info


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 130, in extract


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 125, in initialize


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 133, in _real_initialize


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 56, in _set_language


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 124, in urlopen


    return _opener.open(url, data, timeout)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 383, in open


    response = self._open(req, data)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 401, in _open


    '_open', req)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 361, in _call_chain


    result = func(*args)


  File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 561, in https_open


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 1102, in do_open


    h.request(req.get_method(), req.get_selector(), req.data, headers)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 874, in request


    self._send_request(method, url, body, headers)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 911, in _send_request


    self.endheaders()


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 868, in endheaders


    self._send_output()


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 740, in _send_output


    self.send(msg)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 699, in send


    self.connect()


  File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 551, in connect


AttributeError: HTTPSConnectionV3 instance has no attribute '_tunnel_host'


MPlayer SVN-r30165-4.3.3 © 2000-2009 MPlayer Team


Playing /tmp/FAIL.


File not found: '/tmp/FAIL'


Failed to open /tmp/FAIL.


Exiting... (End of file)


Traceback (most recent call last):


  File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 122, in _run_module_as_main


    "__main__", fname, loader, pkg_name)


  File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 34, in _run_code


    exec code in run_globals


  File "./youtube-dl/__main__.py", line 18, in <module>


  File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 691, in main


  File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 681, in _real_main


  File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 807, in download


  File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 432, in extract_info


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 130, in extract


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 125, in initialize


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 133, in _real_initialize


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 56, in _set_language


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 124, in urlopen


    return _opener.open(url, data, timeout)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 383, in open


    response = self._open(req, data)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 401, in _open


    '_open', req)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 361, in _call_chain


    result = func(*args)


  File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 561, in https_open


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 1102, in do_open


    h.request(req.get_method(), req.get_selector(), req.data, headers)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 874, in request


    self._send_request(method, url, body, headers)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 911, in _send_request


    self.endheaders()


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 868, in endheaders


    self._send_output()


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 740, in _send_output


    self.send(msg)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 699, in send


    self.connect()


  File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 551, in connect


AttributeError: HTTPSConnectionV3 instance has no attribute '_tunnel_host'


MPlayer SVN-r30165-4.3.3 © 2000-2009 MPlayer Team


Playing /tmp/FAIL.


File not found: '/tmp/FAIL'


Failed to open /tmp/FAIL.


Exiting... (End of file)


Traceback (most recent call last):


  File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 122, in _run_module_as_main


    "__main__", fname, loader, pkg_name)


  File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 34, in _run_code


    exec code in run_globals


  File "./youtube-dl/__main__.py", line 18, in <module>


  File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 691, in main


  File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 681, in _real_main


  File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 807, in download


  File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 432, in extract_info


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 130, in extract


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 125, in initialize


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 133, in _real_initialize


  File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 56, in _set_language


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 124, in urlopen


    return _opener.open(url, data, timeout)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 383, in open


    response = self._open(req, data)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 401, in _open


    '_open', req)


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 361, in _call_chain


    result = func(*args)


  File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 561, in https_open


  File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 1102, in do_open


    h.request(req.get_method(), req.get_selector(), req.data, headers)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 874, in request


    self._send_request(method, url, body, headers)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 911, in _send_request


    self.endheaders()


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 868, in endheaders


    self._send_output()


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 740, in _send_output


    self.send(msg)


  File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 699, in send


    self.connect()


  File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 551, in connect


AttributeError: HTTPSConnectionV3 instance has no attribute '_tunnel_host'


MPlayer SVN-r30165-4.3.3 © 2000-2009 MPlayer Team


Playing /tmp/FAIL.


File not found: '/tmp/FAIL'


Failed to open /tmp/FAIL.


Exiting... (End of file)


{'fullscreen': True, 'preload_ytdl': True, 'omapfb': False}


./youtube-dl -g -f 18/36/5/17 -a -


click on: Old Joysticks Roundup | Ashens


Playing

https://www.youtube.com/embed/GbQajuuX6mM?feature=oembed
playing done


./youtube-dl -g -f 18/36/5/17 -a -


[sUCCESS]--- Starting the application ( scripts/thetube.sh  ) ----------


[ START ]--- Restoring the frame buffer status ----------


[sUCCESS]--- Restoring the frame buffer status ----------


[ START ]--- uMount the PND ----------


[ START ]--- Waiting the Union to be available ----------
 

rError

Member
Joined
Dec 30, 2012
Messages
78
Location
Canada
I'm having the same issues as android927. Select a video, just says "Stopped playing [video title]".

1GHz unit. The Tube is updated, Youtube-DL is updated. Codec pack installed.

Code:
=======================================================================================
PND : /media/Pandora/pandora/menu/thetube.pnd
PND_FSTYPE : Squashfs
APPDATADIR : /media/Pandora/pandora/appdata/thetube
APPDD_FSTYPE : vfat
PND_CPUSPEED : <unset>
EXENAME : scripts/thetube.sh
ARGUMENTS : <unset>
=======================================================================================
[ START ]--- Mount the PND ----------
Mounting : mount -t squashfs -o ro "/dev/loop0" "/mnt/utmp/thetube"
Mounting the Union FS : mount -t aufs -o exec,noplink,dirs="/media/Pandora/pandora/appdata/thetube=rw+nolwh":"/mnt/pnd/thetube=rr" none "/mnt/utmp/thetube"
[SUCCESS]--- Mount the PND ----------
[ START ]--- Starting the application ( scripts/thetube.sh ) ----------
/usr/bin/mplayer
run The Tube
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 122, in _run_module_as_main
"__main__", fname, loader, pkg_name)
File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 34, in _run_code
exec code in run_globals
File "./youtube-dl/__main__.py", line 18, in <module>
File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 694, in main
File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 684, in _real_main
File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 805, in download
File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 428, in extract_info
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 130, in extract
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 125, in initialize
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 133, in _real_initialize
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 56, in _set_language
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 124, in urlopen
return _opener.open(url, data, timeout)
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 383, in open
response = self._open(req, data)
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 401, in _open
'_open', req)
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 361, in _call_chain
result = func(*args)
File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 561, in https_open
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 1102, in do_open
h.request(req.get_method(), req.get_selector(), req.data, headers)
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 874, in request
self._send_request(method, url, body, headers)
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 911, in _send_request
self.endheaders()
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 868, in endheaders
self._send_output()
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 740, in _send_output
self.send(msg)
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 699, in send
self.connect()
File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 551, in connect
AttributeError: HTTPSConnectionV3 instance has no attribute '_tunnel_host'
MPlayer SVN-r30165-4.3.3 (C) 2000-2009 MPlayer Team

Playing /tmp/FAIL.
File not found: '/tmp/FAIL'
Failed to open /tmp/FAIL.


Exiting... (End of file)
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 122, in _run_module_as_main
"__main__", fname, loader, pkg_name)
File "/usr/lib/python2.6/runpy.py", line 34, in _run_code
exec code in run_globals
File "./youtube-dl/__main__.py", line 18, in <module>
File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 694, in main
File "./youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 684, in _real_main
File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 805, in download
File "./youtube-dl/youtube_dl/YoutubeDL.py", line 428, in extract_info
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 130, in extract
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/common.py", line 125, in initialize
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 133, in _real_initialize
File "./youtube-dl/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 56, in _set_language
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 124, in urlopen
return _opener.open(url, data, timeout)
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 383, in open
response = self._open(req, data)
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 401, in _open
'_open', req)
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 361, in _call_chain
result = func(*args)
File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 561, in https_open
File "/usr/lib/python2.6/urllib2.py", line 1102, in do_open
h.request(req.get_method(), req.get_selector(), req.data, headers)
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 874, in request
self._send_request(method, url, body, headers)
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 911, in _send_request
self.endheaders()
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 868, in endheaders
self._send_output()
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 740, in _send_output
self.send(msg)
File "/usr/lib/python2.6/httplib.py", line 699, in send
self.connect()
File "./youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 551, in connect
AttributeError: HTTPSConnectionV3 instance has no attribute '_tunnel_host'
MPlayer SVN-r30165-4.3.3 (C) 2000-2009 MPlayer Team

Playing /tmp/FAIL.
File not found: '/tmp/FAIL'
Failed to open /tmp/FAIL.


Exiting... (End of file)
{'fullscreen': True, 'preload_ytdl': True, 'omapfb': False}
./youtube-dl -g -f 18/36/5/17 -a -
click on: Evolution of Dance - By Judson Laipply
Playing https://www.youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg&feature=youtube_gdata_player
playing done
./youtube-dl -g -f 18/36/5/17 -a -
ignore
ignore
click on: Evolution of Dance - By Judson Laipply
Playing https://www.youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg&feature=youtube_gdata_player
playing done
./youtube-dl -g -f 18/36/5/17 -a -
[SUCCESS]--- Starting the application ( scripts/thetube.sh ) ----------
[ START ]--- Restoring the frame buffer status ----------
[SUCCESS]--- Restoring the frame buffer status ----------
[ START ]--- uMount the PND ----------
[ START ]--- Waiting the Union to be available ----------
[SUCCESS]--- Waiting the Union to be available ----------
auplink:plink.c:223: AUFS_CTL_PLINK_MAINT: Inappropriate ioctl for device
rmdir: failed to remove `/mnt/utmp/thetube': Device or resource busy
[ START ]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
[SUCCESS]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
cleanup done
[SUCCESS]--- uMount the PND ----------
=======================================================================================
Return code is : 5
 

sepulep

Member
Joined
Nov 18, 2008
Messages
355
I'm having the same issues as android927. Select a video, just says "Stopped playing [video title]".


1GHz unit. The Tube is updated, Youtube-DL is updated. Codec pack installed.
ok,seems the latest youtube-dl introduces a bug - try to remove the appdata/thetube directory and try again without updating youtube-dl. If problems persist please post the pndrun output because then there is another different issue....
 
Last edited by a moderator:

Binky

Death's Steed
Staff member
Joined
May 28, 2003
Messages
6,911
Location
16A (TO)
Might I suggest that anyone posting debug outputs uses


Code:
tags - then the thread won't end up being full of embedded youtube videos ;)
 
Last edited by a moderator:

rError

Member
Joined
Dec 30, 2012
Messages
78
Location
Canada
ok,seems the latest youtube-dl introduces a bug - try to remove the appdata/thetube directory and try again without updating youtube-dl. If problems persist please post the pndrun output because then there is another different issue....
Deleted "thetube" from appdata. Restarted The Tube, and it works! Video downloading seams broken but it isn't a biggie.
Thanks!
 

sepulep

Member
Joined
Nov 18, 2008
Messages
355
ok,seems the latest youtube-dl introduces a bug - try to remove the appdata/thetube directory and try again without updating youtube-dl. If problems persist please post the pndrun output because then there is another different issue....
Deleted "thetube" from appdata. Restarted The Tube, and it works! Video downloading seams broken but it isn't a biggie.

Thanks!
great! downloads should also work (have you set a download directory?) -  if you find out anything bout this from the pndrun let me know....
 

jA_cOp

Still Fresh
Joined
Jun 4, 2013
Messages
26
It's quite the show-stopper that it doesn't switch TV-Out layer dynamically. Obviously you usually sit some distance away from the TV, so it's really annoying to have to get up, walk to the TV (really inconvenient for setups with tables and whatnot in the way...) and pick up the Pandora every time a video is done, which can be very often for many kinds of shows.

The default shortcut to switch layer is inherently not compatible with Synergy for remote control either; is there a way to set up a shortcut that is bindable?
 

TrashyMG

Sarcasm Dispenser
Staff member
Joined
Jan 18, 2010
Messages
10,608
The default shortcut to switch layer is inherently not compatible with Synergy for remote control either; is there a way to set up a shortcut that is bindable?
The short-cut to switch layers doesn't even work on a USB keyboard.. so it's a tad annoying indeed..
 
Top