Release Panplayer Beta 5 - Uploaded to Repo


Joined
Oct 9, 2008
Messages
132
I downloaded the latest pnd, and tried it out last night. It seems generally very smooth but I'm seeing an odd glitch where there's visible banding on the screen, most commonly if there's a single colored area of video. It's always equally spaced, it's like a single line of pixels is overlapping regularly, but the picture doesn't seem otherwise distorted. I minimized the video to a window to see if it was an issue of the software scaling to full screen, but it happens there too. Any ideas?


(null)
Looks like those are related to using omapfb with mplayer, it seems to affect mostly xvid encoded files, not sure though. Also with the new mplayer, there again is the problem with too many buffered pts with some files, and using -nocorrect-pts causes problems with playback speed with some files, just can't have everything I guess.

I was seeing this too and was able to fix this issue by using using color space conversion code from another project.


See this post


http://boards.openpandora.org/index.php?/topic/6231-improved-sdl-for-pandora/page__view__findpost__p__111435


You might want to consider including that patch- I haven't noticed any problems with it.
 
Last edited by a moderator:

sukhi2011

Member
Joined
Apr 26, 2011
Messages
845
Age
43
Location
Birmingham
There are few problems first one is flv don't work they keep freezing every few seconds,second one is mp4 come with black screen then system freezes you will have to do hard reset,third one is if you convert your files using pocket divx which makes avi file they show up but only audio works with black screen and lastly 3gp videos don't show up,so panplayer has many problems,all of these formats work in vlc player except mp4.
 

JDGBOLT

Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
103
Probably what would help more than anything is links to sample files that exhibit the problems being described, as I have a limited selection of files, and can't test it against every possible file, it helps with debugging and ensuring that I can reproduce the problem and begin looking for a fix. :)


hi here is 15Mb video file that was converted from flv to xvid avi, it played fine on panplayer beta4


http://www.mediafire...wkzb4xxbuseb04r


cheers
All right, the reason that one wasn't playing was because I forgot to get rid of the vf expand command from the mpconfig.conf file when I put the pnd together, getting rid of that line within the config should make it work.
 

DaMummy

Soldier Paste
Joined
Nov 5, 2009
Messages
4,417
Age
34
Location
Ohio
just to point out, that me, and im sure many others, very much appreciate the work youre putting into this player
 

JDGBOLT

Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
103
Well, I think I am going to try to roll with and patch the mplayer build that was in the latest one, seems to work better in my opinion, though not sure, though one thing that just occurred that will put a damper on progress is that the SD card that I was using to transfer test videos over and run panplayer from has started exhibiting problems, hopefully a cold reboot after a day or so will make it start behaving again, would rather not have to try to reseat it, my pandora has a fondness for ripping the tops off of SD cards, for whatever reason, it's far too tight or something I guess. Will keep you updated on that, pretty annoying though, was in the middle of putting together a set of files of various formats for testing to be able to do more thorough testing. Oh well, done with it for tonight.
 

peelie

Member
Joined
Apr 6, 2007
Messages
887
Probably what would help more than anything is links to sample files that exhibit the problems being described, as I have a limited selection of files, and can't test it against every possible file, it helps with debugging and ensuring that I can reproduce the problem and begin looking for a fix. :)


hi here is 15Mb video file that was converted from flv to xvid avi, it played fine on panplayer beta4


http://www.mediafire...wkzb4xxbuseb04r


cheers
All right, the reason that one wasn't playing was because I forgot to get rid of the vf expand command from the mpconfig.conf file when I put the pnd together, getting rid of that line within the config should make it work.

great thanks that sorts it!
 

Holliefant

Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
476
I have a small problem... It won´t work on my pandora, it is saying that pandora.ttf is missing :p
 

Tom`

Very Active Member
Joined
Apr 22, 2008
Messages
1,168
I have a small problem... It won´t work on my pandora, it is saying that pandora.ttf is missing :p
I have the same issue with the latest build. pandora.ttf is available from here, but I'm not sure where to put it so Picklelauncher will find it.
 
Last edited by a moderator:

Lobo

Active Member
Joined
May 9, 2006
Messages
527
Just tried (again) the previous pnd you posted, then removed that vf expand line and now everything works!
 

JDGBOLT

Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
103
I have a small problem... It won´t work on my pandora, it is saying that pandora.ttf is missing :p
You need to delete the panplayer directory for everything to work right, what's happening is that it's pulling the previous configuration files, which is where the reference to pandora.ttf comes from. The appdata directory is located in the pandora folder on your card, same place where the menu and desktop folders should be. Just navigate there using the file manager or whatever and delete the panplayer directory within there. So under, for example, /media/card/pandora/appdata, just like you normally stick the pnd files within /media/card/pandora/menu or /media/card/pandora/desktop, located in that same folder. So it should be located under /media/card/pandora/appdata/panplayer, just delete that folder. Just an example. :)
 
Last edited by a moderator:

sukhi2011

Member
Joined
Apr 26, 2011
Messages
845
Age
43
Location
Birmingham
The tv out doesn't work.


In video settings i changed to x11,shows green screen on tv.
 
Last edited by a moderator:

Yod4z

Member
Joined
Feb 16, 2006
Messages
916
Age
41
Location
France
it crash when launch for me. In the .out i see "Failed to open small TTF_OpenFont: Couldn't open pandora.ttf"


Hotfix6
 

RobFord

Member
Joined
Apr 4, 2008
Messages
267
Try deleting the appdata folder for Panplayer and try again, I had the same problem and this solved it.
 

Yod4z

Member
Joined
Feb 16, 2006
Messages
916
Age
41
Location
France
thanks it do the trick.


The tactile button for preference are not responding, normal?
 

peelie

Member
Joined
Apr 6, 2007
Messages
887
Can Panplayer now properly play shared video files over Gigolo?


good question just checked works! though stream is a bit stuttery (unless you rewind video and play preload parts then okay) i guess that maybe due to wifi issues with pandora?
 

peelie

Member
Joined
Apr 6, 2007
Messages
887
where you have to go to access to the gigolo share? mnt/?


panplayer does not seem to be able to navigate filesystem in remote machine, i setup shortcut to video file on pandora desktop then use panplayer to navigate to pandora desktop and play file
 

JDGBOLT

Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
103
where you have to go to access to the gigolo share? mnt/?


panplayer does not seem to be able to navigate filesystem in remote machine, i setup shortcut to video file on pandora desktop then use panplayer to navigate to pandora desktop and play file
I think that gigolo is a frontend for gvfs, which does I guess actually mount onto the filesystem using fuse, at least, from what I have read, so by enabling picklelauncher to see hidden files and browsing to the .gvfs directory in your home directory, you may be able to access the files from there, not sure, haven't really dealt with gvfs much before, so that's only in theory, and I have no shares or anything with which to test it. You can test it out by editing the config.txt file and changing the show_hidden variable from 0 to 1. Might work, as I said, no experience with it, just a thought from browsing on it for a few minutes. :)
 
Top