Release Stunt Car Remake

Discussion in 'Software Releases' started by ptitSeb, Jan 21, 2017.

  1. ingoreis

    ingoreis Advanced Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    3,094
    Location:
    49.491276,8.423518
    Great News,thank you for that :D
     
  2. Ian J

    Ian J Advanced Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    1,880
    If this could be exclusive to the Pandora and Pyra it would make the systems must haves for retro gamers.

    Especially if it supported network play.
     
    ClockworkCoder likes this.
  3. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    11,077
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
    The OP suggests this is a port of a windows open source game remake, so it can't really be considered an exclusive to us.

    I gave this a go earlier, and it ran well on my 1GHz pandora, no trouble. The cockpit graphics surrounding the screen and especially the animation of the engine and wheels makes this look a lot smarter than the earlier builds did :)
     
  4. Ian J

    Ian J Advanced Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    1,880
    I know, :( it's just such a classic game and people are still wanting a modern remake, many have started but none have finished.
     
  5. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,387
    Location:
    France, near Lyon
    It's open source, it cannot really be exclusive... But I target the Pandora when I code it...
    --- Double Post Merged, Apr 18, 2017, Original Post Date: Apr 18, 2017 ---
    I think the MSAA should only be activated on Gigahertz version. I'll add a test to disable AA on CC and Rebirth.
     
  6. canseco

    canseco Very Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    885
    Location:
    Spain
    Try again with xscpu64 emulator on VICE. You would need a patched version so it doesn't go at the speed of light, ;)

    Not exclusive, but first and the only port, until someone packages the game for a Linux distro, but copyrigth on the assets for the game is a potential problem for a distro used by milions of users.
     
  7. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,387
    Location:
    France, near Lyon
    I have done some test with LiveInfo to check the fps, and with MSAA, the Gigahertz get between 45 and 55 fps in game. So, for now, I have removed MSAA, and I get solid 60 fps on the Gigahertz (but I clearly see the difference in jaggyness :( ). Maybe one day, I'll redo the graphic engine, remove all DirectX rendering to only keep SDL+OpenGL... Maybe...

    So the new build is on the repo.

    Build 03
    ------------

    • Removed MSAA
     
  8. atari_afternoon

    atari_afternoon Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    443
    Location:
    Germany
    Thanks again for your work, ptitSeb. I re-enjoy this game a lot :)
     
  9. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,387
    Location:
    France, near Lyon
    I optimized the Cockpit rendering. It draw less useless transparent pixel now, and MSAA is disabled while the Bitmap are drawn.
    I could re-enabled MSAA for Gigahertz model with those optim :)

    Build 04
    ------------

    • Optimized Cockpit rendering
    • Added back MSAA for Gigahertz model
     
  10. atari_afternoon

    atari_afternoon Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    443
    Location:
    Germany
    Brilliant:) will enjoy this playing on my holiday plane trip home tomorrow (and the day after tomorrow). :)
     
    ingoreis likes this.
  11. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    11,077
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
    Nice, this still runs well on my 1GHz model. Perhaps I can't go so crazy fast with speeding up the framerate any more, but it's basically unplayable that fast so I guess that isn't really a problem.

    FWIW, I've noted for a few builds now, one of the characters of the font has the top pixels set forming a line - it's either 't' or 'o' I think. It doesn't affect gameplay, but it just strikes me as a little odd every time I notice it.
     
  12. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,387
    Location:
    France, near Lyon
    It's 'o'. I have also noticed, but I always forget to check... I'll try to remember this time :)
     
  13. PokeParadox

    PokeParadox Founder of Pirate Games - Penjin Coder Staff Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    6,512
    Location:
    UK
    Beautiful... Absolutely beautiful. :D
     
  14. ingoreis

    ingoreis Advanced Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    3,094
    Location:
    49.491276,8.423518
    the newer Version work very fine,thank you :)
     
    levi likes this.
  15. atari_afternoon

    atari_afternoon Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    443
    Location:
    Germany
    I agree - thank you, ptitSeb :)
     
  16. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,387
    Location:
    France, near Lyon
    New build on the repo.
    This time, I have added the "Super League" mode. Tracks and Cars have different colors, and performances are different too. I tried to respect original value for the performances, but I had to redo a but that AI part. I hope I haven't broken anything (and the AI is really super fast in SuperLeague!)

    [​IMG]

    Build 05
    ------------

    • Added "SuperLeague" (with specific color theme)
    • Updated libs
     
    levi likes this.
  17. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    3,008
    Don't redo too much AI or it will destroy us all !! :eek:

    Thanks :cool:
     
  18. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,387
    Location:
    France, near Lyon
    New build (yeah, that was fast), with WideScreen support: no more black border :) !

    Build 06
    ------------

    • Implemented WideScreen
     
    Last edited: Apr 2, 2018
    ingoreis and ClockworkCoder like this.
  19. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    11,077
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
    Wow, thanks for continuing to support this. I don't have a way to test this at moment thanks to my TV out cable finally falling apart, but hopefully keeping on top of the latest changes means this will come to my Pyra more quickly once I finally receive it.
     
    ingoreis likes this.
  20. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,387
    Location:
    France, near Lyon
    New build again (sorry for the short updated).
    Tachometer was wrong in wide screen, and I didn't notice... It's fixed now.

    Build 07
    ------------

    • Fixed tachometer
     
    RobeeJay, ClockworkCoder and levi like this.

Share This Page

Loading...