My first impressions of the Pyra


ArchiMark

Digerati & Pretty Nice Guy
Joined
Sep 22, 2008
Messages
297
Location
USA
Thanks for your comments, matzesu.

Understand you didn't boot up Pandora and do direct comparison.

However, I am interested in your perception so far and whether it seems faster or more responsive in noticeable ways.

For example, did it boot up faster?

Does it seem faster to open up programs?

Or open up files when in a program

Etc, etc.
 

matzesu

Forum Addict!
Staff member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10,609
Age
36
Location
Germany,, Saarland, at home
I think this have to wait until tomorrow afternoon, because I was a lot working and testing and installing on the Pyra today, I would say it is noticeable faster in booting than the Pandora, although I have now the savety on where I have to put in my Password, sometimes I didn’t use on the Pandora because the Pandora was for me just a Pocket Emulator Handheld and only a bit Work Computer,
But the Pyra should be my Home Computer, and Pocket Emulator..

I charged It till 70 %, then I worked a bit whit it, and now it’s on charge so I can put it in my Pocket tomorrow when I leave for work..

And I noticed: when I charge and then put the Cable off, the Charging LED shut down, but the Green LID Logo is still on, was this also a known bug in the Current OS?
I made then a mandatory shutdown by pressing the Powerbutton 8seconds..


Send from something, i guess ^^
 

spud42

Very Active Member
Joined
Aug 22, 2009
Messages
724
Age
59
Location
Brisbane,Australia.
Ok my Pyra was arrive, unfortunately I made a mistake on the first run wizard and it’s now in English., ^^
Oh and someone may miss now his Serial Number because my Pyra is Number 37 ...
dont forget that there were at least 10 plus davesh prototypes sent out to developers . that could explain the higher serial number than you expected?
 
  • Like
Reactions: rSl

matzesu

Forum Addict!
Staff member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10,609
Age
36
Location
Germany,, Saarland, at home
Im now at work and bootet the Pyra up to connect it whit our Work WLAN, and it was faster on the Log In Screen than our Work PC and i had to shut down the Pyra first because i forgot to eject the SD Cards (The Boot Flag will be removed later this day)..

But well, its a Fresh Debian, whit nothing more than a few Basics on them..

I think the Comparasion between Pandora and Pyra might be a good idea, allthough i dint have Games on the Pyra yet, but something like Open a big PDF on Pyra and Pandora might be a good Idea to show what works..

On its Pocketfriendlyness: I have it now in my Side Pocket, its just like the Pandora..
 

matzesu

Forum Addict!
Staff member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10,609
Age
36
Location
Germany,, Saarland, at home
Cool, then i think i will test this when im at home..
Good that i allready put the DS Roms from the 32gb Pandora Apps SD Card to the Pyra Rom Card..

Now whe need some other Nintendo Emulators, at least Gameboy and SNES, ..
 

Blue Shadow

Very Active Member
Joined
Mar 7, 2016
Messages
180
not working was my try to open C64 SIDs whit Audacity, like I dit on the Pandora:
Are you sure you used audacity for that? Audacity is a sound editor, could it be you meant Audacious instead?
Otherwise, vlc can also play sid files
 

matzesu

Forum Addict!
Staff member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10,609
Age
36
Location
Germany,, Saarland, at home
Ok, this might be the issue. i will work some more this afternoon whit the Pyra,
But i know i had a Musik Player named Audacity or something on the Pandora..

I even plan German Videos, because this might be a lot easer..
 

Blue Shadow

Very Active Member
Joined
Mar 7, 2016
Messages
180
Like I said, it could be that you have mistaken it for Audacious, which is a music player.
 

matzesu

Forum Addict!
Staff member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10,609
Age
36
Location
Germany,, Saarland, at home
Ok i will look at my Pyra when im at home, i have it whit me, but it wouldnd look that good when im now trow my Little Computer ^^..
I still dont know how to set my Pyra Home Office, do whe know how much current the XBOX ONEX USB Port delivers? When its under 3 Ampere i think it should work..
 

matzesu

Forum Addict!
Staff member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10,609
Age
36
Location
Germany,, Saarland, at home
Cool, i will watch your Unboxing when im at home, looks allready much more provessional than my..

I made a quick search for Audacity and Audacious, and from the Logo im remember having when i load the Software on the Pyra, it seems like i have Audacity ^^,

ok this was a Mistake, but who knows, some thimes in the future i may need Audacity, so its not a loss..

EDIT: Just put the Batterie in its Cover, and put then booth in the Batterie Compartment, works much easer
 

Wally

I am a banana!
Staff member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,046
Age
34
Location
Melbourne, Australia
Cool, i will watch your Unboxing when im at home, looks allready much more provessional than my..

I made a quick search for Audacity and Audacious, and from the Logo im remember having when i load the Software on the Pyra, it seems like i have Audacity ^^,

ok this was a Mistake, but who knows, some thimes in the future i may need Audacity, so its not a loss..

EDIT: Just put the Batterie in its Cover, and put then booth in the Batterie Compartment, works much easer

sudo apt-get install audacity, so easy haha.

Im gunna package up a lot of stuff though. Maybe not stuff like audacity though :)

Got a lot of stuff ready to be plonked onto the repo when i work out the path issues
 
Top