BitTorrent Sync. For ARM devices as well.

Discussion in 'General Discussions' started by ekianjo, Apr 24, 2013.

  1. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    Tags:
  2. cube48

    cube48 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    284
    Location:
    Bohemia
    It seems to run and work for me although I didn't try deleting files etc.

    Now we need to find out the license and if it's free to redistribute somebody can make nice PND, ideally with icontray indicator and perhaps config file loader and even maybe embedding lightweight browser (luakit? -> way too big; baby panda?) that would automatically open on "current.ip.address:8888/gui".

    Edit: I didn't manage to sync over the internet. Local network sync only but news articles on web are indicating it's possible. Need more investigation.
     
    Last edited by a moderator: Apr 26, 2013
  3. cube48

    cube48 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    284
    Location:
    Bohemia
    Trip and Delightful Dude like this.
  4. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    thanks. thats great! Will need a couple of days to test it though.
     
  5. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    Here's a review of Bittorrent Sync. I tried it between my Linux PC and my Pandora and it worked perfectly. Have a read!

    [​IMG]

    Read it here....
     
  6. Binky

    Binky Death's Steed Staff Member

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    6,909
    Location:
    16A (TO)
    Last edited by a moderator: May 7, 2013
  7. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
  8. Binky

    Binky Death's Steed Staff Member

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    6,909
    Location:
    16A (TO)
    could be replaced with:
    Which would be more accurate since (I believe) Android is missing most of the GNU stuff.
     
    Last edited by a moderator: May 8, 2013
  9. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    OK, will correct, but its kind of obvious that Android has its own ecosystem :)
     
  10. Binky

    Binky Death's Steed Staff Member

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    6,909
    Location:
    16A (TO)
    Anyone think I'm being too pedantic here?
    It'll wear off soon :rolleyes:
     
  11. Gausen

    Gausen Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    357
    Location:
    Buenos Aires, Argentina.
  12. mcobit

    mcobit Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,755
    If this uses nautilus, you don't really want it on Pandora ;)
     
  13. Gausen

    Gausen Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    357
    Location:
    Buenos Aires, Argentina.
    It uses nautilus...  :(
     
  14. mcobit

    mcobit Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,755
    Nautilus just has a lot of dependencies and stuff. I think if you want to build it, you need half of the gnome desktop.

    Somebody could try though. The pnd should get pretty big ;)
     
  15. Delightful Dude

    Delightful Dude Let's rock!

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    66
    Thanks for this port!  :)

    But I have little problem with the bittorrent PND:

    Everthing works fine until I restart my pandora (Rebirth, latest SZ1.55, Fat32 SD Card), after reboot all my folder-sync-settings in the webgui are gone?! When I am doing the settings again everthing works fine until the next reboot. Is there an easy way for me to fix this?
     
    Trip likes this.
  16. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    You should also try to comment on the repo in case you did not get any answer on your issue. 
     
  17. Delightful Dude

    Delightful Dude Let's rock!

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    66
    Thank you ekianjo for the advice! Giving feedback on the repo was the first thing I wanted to do, but there was a problem creating an account (didn't get an activation mail, I've already sent a pm to ED).


    Do you have the same issue with Bittorrent sync? Does it keep the settings after a reboot?


    Btw: great blog, pandoralive is one of my main daily bookmarks, really enjoying your (and guest) quality articles :)
     
  18. Trip

    Trip Sorry, but I suck at explaining stuff :P

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Messages:
    2,671
    Location:
    The cesspit of the world, Bradford U.K
    Same here I'm afraid.

    Nobody else having this problem?

    p.s If anyone gets a time out error when trying to sync, check that the time on the Pandora is the same as the computer your syncing with :)
     
    Last edited by a moderator: Oct 14, 2013
  19. cube48

    cube48 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    284
    Location:
    Bohemia
    Sorry guys, my Panda was on nub replacement trip for some days.

    I've quickly tried to replicate your issue and it's fine here. I didn't actually tried to sync, just added one folder on my SD card, generated a secret for it and rebooted. After reboot I launched the BTsync launcher and my folder was in GUI. 

    Please, try to delete this folder:

    /media/YOURSDCARD/pandora/appdata/btsync

    It contains hidden .sync folder with the settings. If you do so, it gives you the latest BTsync binary.

    I just deleted the 'btsync' file, the latest binary was downloaded and then I got message 'Folder priviledges are not right, shall they be re-set?' (or similar), after confirming this all seems to be running OK.
     
    Last edited by a moderator: Oct 14, 2013
  20. Delightful Dude

    Delightful Dude Let's rock!

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    66
    I think I had a faulty SD card (fat32). I replaced it with a fresh ext4 formated SD card and everything works fine! So, maybe it was a permissions-problem?
     
    Thank you again for this great tool! :D
     
    Last edited by a moderator: Oct 16, 2013

Share This Page

Loading...