The Ur-quan Masters

Discussion in 'News Zone [GPH]' started by loki666, Dec 13, 2005.

  1. Eagle747

    Eagle747 Still Fresh

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    18
    Probably a daft question - do I need Star Control 2 ROm files as well as the content files?
     
  2. FluffyPanda

    FluffyPanda I have 6 little blue things. W00t.

    Joined:
    Nov 25, 2005
    Messages:
    568
    Location:
    Italy
    Yes, that's a totally stupid question and you deserve to be flayed by a hungry Ur-Quan just for thinking it :angry:

    Errrr... what I meant to say was: No. No you don't need any kind of rom file.

    Happy to help :)
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  3. fireball87

    fireball87 Member

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    128
    Location:
    Kansas
    Whee, UQM, portable UQM is one of the every increasing reasons i want to get my hands on one of these things, that and of course the all mighty emulator!
     
  4. ingrin

    ingrin Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    316
    Set my expectations:
    So, I'm thinking of ordering a GP2x in the next week or so, can someone give me a good estimation of how 'Playable' this game is? While I loved Super Melee, I never bothered to play the campaign, which I actually understand to be superlative.
    Does it have any save capability? Could I feasibly be playing the game in its entirety, with an occasional bug knocking me back to a previous save?
     
  5. calqlater

    calqlater Still Fresh

    Joined:
    Dec 1, 2005
    Messages:
    45
    Location:
    Pittsburgh, PA
    I've been highly addicted to this game for the last day or so, and the only bugs I've encountered are some random crashing to the GP2X main menu between mode changes (entering/exiting dialog and others). Saving and loading have worked fine. The only non-recoverable errors I've encountered happen when you try to change the name of your captain or ship, since there's no keyboard for typing. :)

    Now if I can just teach myself not to jump deep into enemy territory before I'm ready, I'd be making more progress :(

    This is an eeeexcellent port of an excellent game!
     
  6. ingrin

    ingrin Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    316
    sounds good!
    The GP2X looks set to let me relive some of my favorite games as well as catch great games I happened to miss (looks amorously at Exult port)
     
  7. Firefox

    Firefox Member

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    440
    Location:
    Sheffield, England
    No idea what I'm doing wrong here. When I start it the screen goes black, a mouse pointer briefly flashes in the top-left of the screen, then nothing... Power off time. :unsure:
     
  8. loki666

    loki666 rtems gp32 bsp maintainer

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Messages:
    288
    Location:
    Belgium
    installation with v0.2-r1 is very simple, extract the game in /games/uqm
    create a directory 'packages' in /games/uqm/content
    d/l the uqm-0.4.2-content.uqm and drop it in /games/uqm/content/packages (dont extract it, just copy)
    run uqm.gpe

    well... dont try now because someone found wise to change my content file on archive.gp2x.de :( GRRR
    so it wont works because my latest release needs a special content.uqm package
    unfortunaltly, i'm at work now and wont be able to u/l the file before tonight.
    I'll let you know when its done.
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  9. elecdrum

    elecdrum Still Fresh

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    16
    Still dont seem able to save games.
    Just getting a box up saying unable to save game, everything seems to be in its rightfull place.
    Any ideas Loki ?
     
  10. Firefox

    Firefox Member

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    440
    Location:
    Sheffield, England
    Ah, that'll be it then. I've downloaded and tried uqm-0.4.0-content.uqm and something called uqm-0.4.2-content-0.zip (which didn't work when renamed to uqm-0.4.2-content.uqm either).

    Thanks for you efforts loki, I'm sorry it's been messed up like this. :(
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  11. fireball87

    fireball87 Member

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    128
    Location:
    Kansas
    You've gotten me re-adicted to uqm, heh heh, (its entertaining enough tell i actually place my order when i feel like i wont brick my unit, i don't mind betatesting or installing firmware, but, installing what seems like betatesting firmware scairs me). My favorite thing to do has always been see how many drednaughts i can trash with a torch...
     
  12. Eagle747

    Eagle747 Still Fresh

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    18
    Thanks. I guess I only escaped the flaying cos it's Christmas. Still trying to got it to work! Now got FW v 1.1.0 - may help....
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  13. loki666

    loki666 rtems gp32 bsp maintainer

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Messages:
    288
    Location:
    Belgium
    uqm-0.4.2-content.uqm uploaded here
     
  14. Firefox

    Firefox Member

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    440
    Location:
    Sheffield, England
    Hooray! It works!

    Thanks loki! That's an excellent first Xmas present. :D
     
  15. 5465756e

    5465756e Member

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    127
    Ok :p

    By the way, I noticed that the following bug in the new version. After you go to Pluto, encounter the Spatsi (or whatever his name is) and convince him to join you the menu does not return. The game does not crash but it is not possible to return to "navigate either" so you cannot continue. Can anyone confirm this? I'll try to recreate this later
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  16. CHiZZoPs

    CHiZZoPs Still Fresh

    Joined:
    Dec 26, 2005
    Messages:
    10
    Yeah this just happened to me as well.

    And top triggers and diagonals for turning would be a gameplay saver on this one! When you get the chance Loki, you'd make this awesome game the ultimate!
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  17. 5465756e

    5465756e Member

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    127
    I tried to recreate the problem but this time it worked. The only think I did different was that I skipped the conversations (press start). It did crash back into Linux when I approached the first planet of the nearby star system, however this was also incidental.
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  18. grimborg

    grimborg Still Fresh

    Joined:
    Dec 26, 2005
    Messages:
    9
    I've copied the .uqm file in /mnt/sd/games/uqm/content/packages but i only get a black screen. The game log says:

    Code:
    The Ur-Quan Masters v0.4.2 (compiled Dec 15 2005 18:34:24)
    This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY;
    for details see the included 'COPYING' file.
    
    Initializing base SDL functionality.
    Using SDL version 1.2.9 (compiled with 1.2.9)
    Warning: There's no 'packages/addons' directory in the 'content' directory;
    	'--addon' options are ignored.
    Initializing Pure-SDL graphics.
    SDL driver used: fbcon
    SDL initialized.
    Initializing Screen.
    Set the resolution to: 320x240x16
    1 joysticks were found.
    The names of the joysticks are:
        PEP Joy
    VControl opened joystick: PEP Joy
    0 axes, 19 buttons, 0 hats.
    Initializing SDL audio subsystem.
    SDL audio subsystem initialized.
    Opening SDL audio device.
        using dsp at 44100 Hz 16 bit stereo, 4096 samples audio buffer
    Initializing mixer.
    Mixer initialized.
    Initializing sound decoders.
    Sound decoders initialized.
    Warning: Can't open 'starcon.lst'
    Kernel failed to load!
    Any ideas on what may be going wrong and how to solve this? I checked and there's no starcon.lst file anywhere in the game zip or the content.uqm. I haven't tried unzipping the content.uqm file, it's got more than 10k files and it seems it would take hours.. :S

    Thanks!


     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  19. 5465756e

    5465756e Member

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    127
    Did you extract the version file?
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016
  20. grimborg

    grimborg Still Fresh

    Joined:
    Dec 26, 2005
    Messages:
    9
    Yes.. I have the version file extracted from the content.uqm in /mnt/sd/games/uqm/content

    I also tried renaming the content file as content.uqm, content.zip and uqm-0.4.0-content.uqm . I always get the log I posted.
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2016

Share This Page

Loading...