Question: Setting Up A Play Account.


PinkSpider

Shit.
Joined
Jan 1, 2004
Messages
3,507
Age
34
Location
Hull.
Website
www.giglio1.karoo.net
Hello. I really want to use play.com, I mean im rich and its really cheap.

However the only times ive ordered from there its rejected my visa electron card. I typed the number in (the middle, longish one). And my other details, these all work on Amazon but its been rejected. And ive checked ive put them in 100% correctly and gah....

Help, I want La Pucelle this much: Alot!
 

Jarska333

What do you want?
Joined
Nov 10, 2004
Messages
3,606
Location
Sovjet Finland
Website
Visit site
Well, just yesterday I received my first order from Play.com, The Fifth Elephant by Terry Pratchett. Ordered using a Visa Electron... Works smoothly. :) Also have preordered Civ4 from them... B)

I do seem to recall, that Electrons issued by different banks have different success rates...

Also, be mindfull, that the info and such in Play.com needs to be exactly as in your card/bank.

Smith John A. on card, and John A. Smith on Play.com probably does not work...

And some are nitpicky on the way the numbers are placed.

XXXX XXXX XXXX XXXX, or XXXX-XXXX-XXXX-XXXX, or XXXXXXXXXXXX... :blink:

Does it tell you right away, if your card is not accepted? I wasn't sure mine was, so I ordered something readily available, just to check it... Civ4 for 30€, can't pass that. :)
 

PinkSpider

Shit.
Joined
Jan 1, 2004
Messages
3,507
Age
34
Location
Hull.
Website
www.giglio1.karoo.net
I shall try with/ without spaces and dashes - cheers. Also it took a few weeks to tell me the first time so I didnt know if I could take any money out or not which was really annoying.

I want La Pucelle Tactics and they have it for 15 quid and I suspect I wouldnt be able to find it that cheap second hand from most places.
 

Jarska333

What do you want?
Joined
Nov 10, 2004
Messages
3,606
Location
Sovjet Finland
Website
Visit site
The deduction showed up immediately on my e-bank account after my order status was chanced to "sent"...

That long time would be rather annoying... :(


OH, just remembered, I needed to set up the card to be available for e-shopping, did this through my net-bank, Nordea Solo-service... But you got it to work on Amazon... So it should not be an issue.
 

lubidog

Very Active Member
Joined
Feb 22, 2005
Messages
2,765
Age
35
No idea why it won't work, but Play.com works well for me, bought a lot of stuf from there and it was always cheap and quick, so...


Another great post from me!
 

abigsmurf

Member
Joined
Apr 4, 2004
Messages
436
It works with Amazon because their money handling services are provided overseas.

If a UK based company tries to use an electron card number it comes up "scan only" and refuses to process it. Basically an electron isn't supposed to be used online and if it's identified as an electron, it won't do anything. However overseas banks see it as a VISA not Electron and happily process it.

Try it on US sites and you'll get a 100% acceptance rate. I used to have an electron until I got a far superior connect card
 

Jarska333

What do you want?
Joined
Nov 10, 2004
Messages
3,606
Location
Sovjet Finland
Website
Visit site
My Electron is supposed to be able to be used online, but it had to be set up for online use. And play.com has Electron as supported cards...

I do recall, that it's usability depends greatly on it's issuer. :(

It has failed before with Paypal, but works with it, occasionally? You wouldn't happen to have a limit set for e-commerce? Like 20£ per day? I had to up mine to order GP2X, as it was set to 120€... :)
 

Axeman

Axemeister
Joined
Apr 5, 2003
Messages
4,220
Location
Newport, Wales, UK
Website
Visit site
Dont need any of that electron rubbish.

Good old Maestro (switch) for UK transactions is best if your bank can provide it. Some banks do electron and maestro I think. May be worth asking...
 

weirdspawningkid

Still Fresh
Joined
Oct 10, 2005
Messages
81
Age
29
Location
Hullsburg
Website
Visit site
PinkSpider posted on Oct 25 2005 at 09:48 PM said:
Im with Lloyds, I shall ask.

Also is it a case of just asking and they will provide if they do or do I have to pay?
If your so stinking rich (wow a credit card) why do you live in the chav capital of the world







no offence
 
Last edited by a moderator:

Nova

Is that a Caanoo in your pocket or are you just ha
Joined
Apr 27, 2005
Messages
6,093
Age
30
Location
UK
Website
Visit site
Jarska333 posted on Oct 27 2005 at 07:47 PM said:
In the kingdom of chavs, who's the king?
I see Mr. T as the pioneer of the chavs.
I mean, look at all that bling!
 
Last edited by a moderator:

weirdspawningkid

Still Fresh
Joined
Oct 10, 2005
Messages
81
Age
29
Location
Hullsburg
Website
Visit site
PinkSpider posted on Oct 27 2005 at 09:09 PM said:
Bransholme: chav capital.
The Avenues: Chavs cant afford it.
Not everybody here is from Hull, infact I think it's just us.
Bransholme is a council estate, It has a jobsenter, a sort of park type thing (that gets set on fire regularly), and lots of shootings, stabbings and rapes take place there.
Houses in the Avenue (which are mostly derilict or full of cracks from the train going past) fetch about as much as a bedsit in Hornsea (where I live).
Please no trailer park, hillbilly or saturday chav invasion jokes.
 
Last edited by a moderator:

lubidog

Very Active Member
Joined
Feb 22, 2005
Messages
2,765
Age
35
weirdspawningkid posted on Oct 28 2005 at 04:43 PM said:
PinkSpider posted on Oct 27 2005 at 09:09 PM said:
Bransholme: chav capital.
The Avenues: Chavs cant afford it.
Not everybody here is from Hull, infact I think it's just us.
Bransholme is a council estate, It has a jobsenter, a sort of park type thing (that gets set on fire regularly), and lots of shootings, stabbings and rapes take place there.
Houses in the Avenue (which are mostly derilict or full of cracks from the train going past) fetch about as much as a bedsit in Hornsea (where I live).
Please no trailer park, hillbilly or saturday chav invasion jokes.

A jobsenter, eh?
 
Last edited by a moderator:
Top