New Release Of StarCraft In 4K Ultra High Definition Announced

Discussion in 'Offtopic Discussions' started by Linux-SWAT, Mar 26, 2017.

  1. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,194
    https://games.slashdot.org/story/17...rcraft-in-4k-ultra-high-definition-annouonced

    StarCraft v1.18a Patch Notes

    StarCraft and Brood War will now be completely FREE.

    Specific Changes & Improvements
    * Please “Run as Admin” during patching; it is required by modern operating systems and your first client run will migrate saves to avoid issues from Windows system admin changes
    • Added windowed fullscreen or windowed mode; use Alt+Enter to switch between
    • Added UTF-8 support
    • Added Keybind options
    • Added cursor clamping in game while windowed; unclamped in menus
    • Added Popular Maps to streamline finding games or game types
    • Added options to display actions per minute
    • Added Observer mode
    • Added opponent information when joining a game lobby
    • Added autosaving for replays
    • Added in game timer option
    • Added UPnP support
    • Improved gameplay responsiveness during multiplayer by increasing turn rate to match LAN speeds over Battle.net
    • Improved UI layout in Battle.net sections
    • Improved behavior of available lobbies within the Join game section
    • Improved compatibility with Windows 7, 8.1, and 10
    • Improved anticheat
    • Improved installation and patching performance
    • Native support for Fish


    Bug Fixes
    • Fixed palette issues to correct rainbow water, 80s Kerrigan, and other graphic glitches
    • Fixed problems with LAN game discovery
    • Fixed IME support and other text artifacts in Battle.net menus
    • LAN and Legacy Battle.net fixes
    • Valkyries will fire missiles regardless of population size
    • Dragoons will not freeze and require a Stop order before accepting new orders


    Known Issues
    • Mac is not supported this patch, but is in progress
    • The profile section is currently unavailable
     
    Tags:
    ObiKKa likes this.
  2. Xcl4m4t10n

    Xcl4m4t10n Advanced Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,083
    Now port it to the Pandora.














    No.
     
  3. WizardStan

    WizardStan Mega GP Mania

    Joined:
    May 24, 2008
    Messages:
    16,695
    Nice. I never did finish Brood War. Maybe I'll be able to do so.
     
  4. alxm

    alxm Still making GP2X and Pandora games, stay tuned!

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    176
    Location:
    Year 3019
    This is great to see! Direct link: https://starcraft.com/en-us/

    The original StarCraft is my favorite game and it had a huge influence on my life. Samwise Didier's concept art was an inspiration to get into visual arts, and later into computer programming so I could make my own games. Not to mention all the happy memories of time spent with friends, playing and talking about StarCraft.

    I still have the Battle Chest with SC and SC:BW, and a while back I had them running with Wine and of course on Pandora :)
     
  5. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    11,081
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
    Shouldn't that have a download link on it, if as the OP states, the game and its expansion are now freely downloadable? I was wondering if this also applied to pre-remastered versions we could use with notaz's starcraft engine recompilation on Pandora.
     
  6. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,194
    It's for thursday 30th.
     
    levi likes this.
  7. Klumpen

    Klumpen Run away! Run away!

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    6,648
    Location:
    Uncanny Valley
    Has it Blizzard's always online DRM?
    Where can one download the old version and are the serial keys removed completely now?
     
  8. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    3,008
    I have it in the original box, but I always used "1234567890123" as a working code... I don't know anyway if it gives issues on battle.net, I never played online.

    I'm still waiting anyway to see SC2 released somewhere else, or at least without it's client that needs registration and have to check a connection every 30 days...
     
  9. xnopasaranx

    xnopasaranx Superbad!

    Joined:
    Jan 31, 2006
    Messages:
    3,328
    I have SC and SC2 in original boxes and as far as I recall, SC2 doesn't need online activation. Get yourself a box set!

    This is super cool of blizzard! Supporting a loyal fanbase for such a long time is an exceptional gesture and making the game completely free is even better!

    I wish more big studios would do this.

    We are living in good times regarding PC oldies. GOG and other sites make it so easy and affordable to legally aquire functional versions.

    @notaz is another recompile feasible with the changes? does it even make sense (resolution update and better sprites)? or would you have to rewrite your recompiler setup completely because of the changes? I guess they'll have support for 64bit architecture and all kinds of additions included now that would make it possibly a totally different beast...
     
  10. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    3,008
    Are you able to get updates and/or the others official DLCs without being registered ? Or were them already present in the box content ?

    I like to have all the official content a game can have...
     
  11. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,194
    The HD patch is for this summer.
     
  12. notaz

    notaz Certified Guru

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Messages:
    4,913
    Location:
    Lithuania
    Depends on what they do, if they make it 64bit, use D3D9+ (quite likely they won't use DirectDraw any more as it's no longer used for years) or even recompile it with modern compilers (also quite likely) it'll quickly go into "not doable without spending insane amount of time" realm.
     
    _jr_ likes this.
  13. pmprog

    pmprog Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    3,824
    I'm pretty sure you're wrong, because on the back of a box one of the requirements is an internet connection. After all, to log into SC2 you need a Battle.Net account, probably even more so now they dumped that shitty "dashboard/advert" app in front of it
     
  14. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,194
    Yup, with SC2 you need Internet even if you want to play LAN games.

    About the new SC patch, it seems that it doesn't keep it's promises :
    Crashes, bugs not fixed, mouse precision altered, dumb new UI, changed sprite color/sharpness, too fast responsiveness...
    Do Blizzard wants to kill SC (again) ?
     
  15. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    3,008
    So now they'll have the excuse to include an integrated streaming update client in the next patch... and everyone will be assimilated

    By the way, when did they kill it the first time ?

    They did a great move years ago when they released an official NO-CD patch to run the game
     
  16. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Hardcore Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    8,194
    They tried to kill it at the end of kespa era, when they realized they didn't get a penny from the huge korean scene, just before they pushed SC2, threatening kespa to go to court to force switch to SC2 more "efficient".

    It is worth noting that no-cd wasn't really a game changer as everyone was already using daemon tools.
    Also, they never fixed the battle net quick game join forced pause. Fish (the korean unofficial bnet) fixed that from the start AFAIK.
     
  17. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    3,008
    Making an ISO from the CDs weren't working for me, there is some section not readable in them, and the mounted ISOs weren't recognized as valid... so I had to use unofficial loaders for the purpose...
     
  18. xnopasaranx

    xnopasaranx Superbad!

    Joined:
    Jan 31, 2006
    Messages:
    3,328
    Dang you guys are right, just checked again. Why didn't I remember that online activation? I must've mistaken the game for some other title as I clearly remember the box set to be a special offline version, but it obviously wasn't SC2... anyone remember a game where they released an offline version? was it half-life 2?
     
  19. FaeMinx

    FaeMinx Rainbow Liberation Instigation

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    3,112
    Location:
    outside looking in side looking out
    I got HL2 in a box... but you are forced to install Steam and register a Steam account if you want to install HL2. .. So it must be some other game you are thinking of.

    Sent from my GT-S7580 using Tapatalk
     
  20. edlee

    edlee Member

    Joined:
    Dec 3, 2013
    Messages:
    77

Share This Page

Loading...