Gpadvance Compatibility List

KoRnfReak

Still Fresh
Joined
Apr 15, 2004
Messages
34
Age
29
Location
Germany
Website
Visit site
shotaway posted on Jul 8 2004 at 02:05 PM said:
Here we go:

the only games (4mb or smaller) from 0001-0200 wich run are

-0056 - Toy Robot Force (J) (Don't play if you can't speak japan/chinese(?) like me, I think it is a strategy game or something)

-0150 - Nakayoshi Mahjan Kaburiichi (J) (I dont know if it is only the menu)
It thought it were more....
 
Last edited by a moderator:

thingley

Member
Joined
May 11, 2004
Messages
145
Location
Cardiff
Website
Visit site
I got a baseball game to run pretty well last night

High Heat Major League Baseball 2003 - I'll edit my post when I get the rom number (it's at home somewhere.)
 

Wolfsclaw

can't be longer than 2 months right?
Joined
Oct 20, 2003
Messages
1,747
Age
29
Location
Germany/France
Website
Visit site
gbatemps noumber:
124 and/or 336, both english usa versions, only different title screen (both from mode 7 release group, rip)
 

Hokutoy

Member
Joined
Feb 21, 2003
Messages
389
Age
41
KoRnfReak posted on Jul 8 2004 at 01:36 PM said:
Look @ this http://www.gp32spain.com/foros/showthread....10&pagenumber=5

but i cant get colin mcrae rally 2.0 to run. Time to wait :D
Colin Mcrae don't work with GPAdvance for now
These screenshost are from VBA emulator ported by CHUI as example of how GPADV will looks like at fullscreen (in fact, GPADV version 1.32 (featuring full screen option) was released after this post).

Byes
 
Last edited by a moderator:

Tristan

n00bie GP32 coder (MasterMind)
Joined
Mar 24, 2004
Messages
276
Age
33
Location
The Netherlands
Website
Visit site
(1434) Dexter's Laboratory goes up to the logo, and gives a VBlankIntrWait error.
And lots of games do either a FastCPUset or a CPUset, both hang the emu, also CPURefreshRegister is a common one, I encountered RegisterRamReset once so far.
 

thingley

Member
Joined
May 11, 2004
Messages
145
Location
Cardiff
Website
Visit site
when i try to run that baseball game then i get such an error :"E:Data Abort in ROM (0x08400000).........
Sorry KoRnfReak

My fault.

Y'see as I have a flash2advance 128 I have offline list set up to patch all of my roms so they use sram saving (this game is eeprom).

You are quite right the file doesn't work if you use the eeprom version - but if you patch it to use sram and trim it then it does run quite well. (I'm using rom number 124 by the way)

Sorry again- I didn't think this would make such a difference!
 

shotaway

gp32 hardcore raver
Joined
Jul 28, 2003
Messages
520
Website
Visit site
thingley posted on Jul 8 2004 at 03:43 PM said:
when i try to run that baseball game then i get such an error :"E:Data Abort in ROM (0x08400000).........
Sorry KoRnfReak

My fault.

Y'see as I have a flash2advance 128 I have offline list set up to patch all of my roms so they use sram saving (this game is eeprom).

You are quite right the file doesn't work if you use the eeprom version - but if you patch it to use sram and trim it then it does run quite well. (I'm using rom number 124 by the way)

Sorry again- I didn't think this would make such a difference!
do any other game's work using this method...or is it just this one?
 
Last edited by a moderator:

thingley

Member
Joined
May 11, 2004
Messages
145
Location
Cardiff
Website
Visit site
I don't have a massive collection of Roms to test with as they are not easy for me to get hold of (Still a 56Ker :( and the roms can be quite big)

But I tested all the 32mbit roms I had and all of them were patched.
I'd forgotten that offline list did this tbh 'cos I just never use my GBA any more.

Rom 124 was the only one I had that seemed to work fully.
I got a whole load of title screens and some games that showed the demo or a few garbled graphics before crashing....

As I haven't tried them unpatched I don't know if I got better results than anyone else but I'd say about half the roms at least gave me a title screen.
 

Wolfsclaw

can't be longer than 2 months right?
Joined
Oct 20, 2003
Messages
1,747
Age
29
Location
Germany/France
Website
Visit site
thingley,

that is indeed a nice discovery.
Which tools do you use to patch to SRAM? does eeprom v124 works, too?
I have EZ-Flash which has eeprom (v124, too) supported so i normally never patch my roms.

Maybe many other ROMs will work the same way...
 

thingley

Member
Joined
May 11, 2004
Messages
145
Location
Cardiff
Website
Visit site
I keep my roms in unaltered form on my HD.

Offline list keeps track of them for me as it names them and zips them in a folder (somewhere!) - There are 2 modules that I have installed in offline list:

srampatcher
trimmer

So when I select a rom I can have it extracted to the Smartmedia card, patched and trimmed at the same time. (It's handy as I usually flash the cart with a smartwallet)

MOST games work with this - But theres always a few awkward ones. So I still have the tool called fatv8 on my computer and I have to find an IPS file to patch the game. (I have to do this to get some eeprom v124 games to work)

Anyway it is definately the eeprom that causes the baseball rom to crash on GPadvance - I've just played about with it using fatv8. Whether you trim the rom or not makes no difference you just need the eeprom patch.
 

Jr2swiss

Very Active Member
Joined
Jan 7, 2004
Messages
1,166
Age
32
Location
California
Website
Visit site
so im still confused i saw somewhere that it said that gpadvance will be able to load roms > 4mb but elsewehre i c gpadvance can only load < 4mb. which is true?
 

Vimacs

Don't be evil!
Joined
Oct 23, 2003
Messages
5,762
Age
32
Location
Germany
Website
Visit site
at the current state only under 4mb, when its finishd they maybe implement dynamic loading over the mmu that will allow "any" size
 
Top