What Rpg Are You Working On?

Discussion in 'Gigas Engine' started by Aaaaaaaa, Apr 30, 2004.

  1. Tobriand

    Tobriand Very Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Messages:
    4,071
    Location:
    Croydon (UK)
    Hmm... they seem to work fine here, and for the few people I've linked them to... Try pasting them into the addy bar rather than clicking them; might work better. Or don't bother, since I'll zip 'em up and email them to you anyway (probably easier).

    EDIT: At least, if I can find your email addy.
     
  2. Pirotic

    Pirotic Certified Guru

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    593
    s'ok, i've seen them (switched to opera)

    that Cathedral Shrine looks brilliant :D
     
  3. Tobriand

    Tobriand Very Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Messages:
    4,071
    Location:
    Croydon (UK)
    Thanks :D

    Its mostly going to be in there, probably, as an interesting location to make the mansion/castle/whatever look better, but I might use it as a "Hide round the corner, overhear a conversation" type place. The vast majority of this RPG will, once scripting starts, be based on avoiding guards/floor-traps/information gathering, if I can manage to work it all in (so you might know not to go down such and such a route, since it either doesn't go where you want it to, or takes you to a place where there's a tonne of guards who will be PC powered - as likely to kill you as you would be to kill them).

    The sewers I still want to make a couple of slightly modified tiles for (specifically a water tile to blend the darker water "shadows" with the normal water) since the perspective isn't absolutely obvious when there, although its more so on a GP - if a helluvalot darker and more sewerey.

    Next up: either the rest of the castle, or the town. Though probably not for a while, since they're somewhat large areas; at least, if I'm going to get the game to be a decent length, they are...
     
  4. Octavious

    Octavious Programer Guru! ...in the making

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,795
    Location:
    USA
    I wrote 5 pages of a story, but I dont like it
    I am currently sitting on a farm town map that I dont know what will be used for
    Maybe I can make a gp32 port of Dungeon Siege...

    ~Octavious
     
  5. kknd_cf

    kknd_cf La vieille dame et les pigeons

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    3,284
    Location:
    North Wales, UK
    I think my games gonna be called:
    SON: Scum of the Nation
    Here's a spritesheet for my first char:
    [​IMG]

    And it's not a rip! :lol:
    I've designed tyhe convo and cutscene.
    It's gonna be different, for example a brothel instead of an inn. health will be various drugs. Weapons will be:
    N00b weapons:
    fist
    borken bottle
    knuckle dusters
    medium wepaons:
    chain
    baseball bat
    ace weapons(range attacks):
    pistol
    machine gun
    grenade

    I will invent much more as time goes on.
    But the question is does it sound alright..?
    :blink:
     
  6. Tobriand

    Tobriand Very Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Messages:
    4,071
    Location:
    Croydon (UK)
  7. Q-Wi-Q

    Q-Wi-Q [Quincy Archer hates you]

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    495
    outside of town Darthworth is done here, now building the insides of the houses :)

    [​IMG]
    The outside :)

    [​IMG]
    The inside :)

    that character will probably change, it's kind of like a test character :) anyway building town goes first, then making characters and then making the story :) (it'll be a very heavy story-based RPG based on my manuscript :))

    I'll post a test version here when I'm done with the town :)
     
  8. Enslaved

    Enslaved Guy.

    Joined:
    Dec 12, 2003
    Messages:
    1,122
    Location:
    Windsor, Ontario, Canada
    @Tobriand

    You should fix the seams between the sidewalks and the grass, maybe a tile that goes where the tile next to the sidewalk that is half sidewalk and half grass but blended together.

    @Q-Wi-Q

    Wow thats nice, you should wait till 0.7.0 to release cause you could add features that that version will have like talking and stuff.
     
  9. Q-Wi-Q

    Q-Wi-Q [Quincy Archer hates you]

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    495
    thnx ^^ it'll be way better when i have villagers etc in :)

    hm, which reminds me, I think I'm gonna make some charsets now :)
     
  10. mattmagoo

    mattmagoo OFFICIAL

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    3,067
    Location:
    Sussex, England
    did u make those tiles your self or rip em, coz they are v. nice
     
  11. Pirotic

    Pirotic Certified Guru

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    593
    that looks very sweet, love the tilesets - can't wait to play it :)
     
    Last edited by a moderator: Feb 2, 2016
  12. Octavious

    Octavious Programer Guru! ...in the making

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,795
    Location:
    USA
    he ripped a bunch, I am using some of them...
    but its still awesome!
    will gigas work in geepee? I would like to photo my town also
    but wheres a good free host?
    NOT ANGELFIRE

    ~Octavious

    edit
    I have decided that I wont do a Diablo game
    and Inferno kinda died....
    I think I will try a FF9 themed game or maybe a Dungeon Siege version
    but I would like FF9.....
    actually, I Think I will make a FF9 2d port, or try atleast!
    ( there goes the next year and a half of my life.. )

    edit again..
    well, I have made a vivi entity from a other guys sheet, but will make it 6 screen compatable and I have started Zidane, Dagger, and Steiner
    and I am tryin to remake first level
    will post pics
    might just put my town in the game as a secret place or sumtin
     
  13. Q-Wi-Q

    Q-Wi-Q [Quincy Archer hates you]

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    495
    one is ripped from chrono trigger, the other from Seiken Densetsu III (the game I'll probably rip all charactersets from for my four main characters ;))

    I'm kind of tired of making the insides of the houses as I've made them all on one map and I can't find a place for my last 3 house interiors and I don't feel like making a new map for it :p how do you ppl solve that problem (if you know what I mean: I put all my interiors of houses in that city in map2, but map2 is too small to have them all (I don't want you to walk to the edges of one interior and see the edges of the next - it'll just fuck up the illusion)) :)

    GeePee works:

    1) get the european firmware
    2) rename it to fw100k.bin
    3) download geepee and makesmc
    4) copy your SMC to your hdd
    5) use the makeSMC program in dos prompt
    6) boot geepee32 (have the bios in your geepee32 dir of course ^^)
    7) "load SMC"

    it goes terribly slow though, but a screenshot can't tell that :)
     
  14. Octavious

    Octavious Programer Guru! ...in the making

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,795
    Location:
    USA
    kool, now a host is needed....
    and thats what I did with my houses, o well, just make a new map

    ~Octavious
     
  15. PinkSpider

    PinkSpider Shit.

    Joined:
    Jan 1, 2004
    Messages:
    3,507
    Location:
    Hull.
    As u all know I have problems; If pof wants to work on the site fine but im not even bothering getting my gp32 out atm.

    x. Drunkern Mat aka PinkSpider
     
  16. Pirotic

    Pirotic Certified Guru

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    593
    i'll happily host images for people, i'll also host games and tilesets etc once i get the new site design finished. if you want me to host some jpegs of your game just e-mail me the jpgs to gigas at pirotic dot com.

    would be nice to have some user designed games shown on the gigas website anyway :)
     
  17. I'm thinking of making a Kill Bill fangame when i have time....

    as that would be sweet
     
  18. Octavious

    Octavious Programer Guru! ...in the making

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,795
    Location:
    USA
    I will send you them then, but is there anyhost service for free to upload and change when I need? so I can keep up to date?

    ~Octavious
     
  19. Octavious

    Octavious Programer Guru! ...in the making

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,795
    Location:
    USA
    sry, but I want last message to stay
    sue me if your pissed I double posted
    and I know bout edit
    found a nice upload place, I will use it, but thx Pirotic
    these pics were for a diablo game, but I am not going to do a diablo game
    and the main guy is the same, I am going to use FF9 like guys for the FF game
    and I am not going to implement them until 7.0 comes out

    EDIT

    WHAT DOES THIS MEAN???

     
  20. Q-Wi-Q

    Q-Wi-Q [Quincy Archer hates you]

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    495
    if you want to use my screenshots pirotic, go ahead, you don't have to but just so you know that you can use them at will :p
     
    Last edited by a moderator: Feb 2, 2016

Share This Page

Loading...