Beta Uae4All Additions

Discussion in 'Software Releases' started by john4p, Jul 1, 2010.

  1. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    Addition III: SAVE-Fix

    Well, actually I didn't have to implement anything this time. Just tried the last release - and saving works if you leave autosave "off".
    Autosave On is supposed to write .ads-files into the saves-folder. This doesn't work.
    But we don't need it. Just leave it off and saves are directly written into the ADFs.
    This also didn't work before, but now it does. Maybe it's just because everything is outside the PND and executed as root when using the "runme.sh"-script from the terminal.

    The only difference in the new archive is now autosave is set to off permanently in the default config so you don't have to change anything manually.

    Download from here: outdated - get version in last post (with fixed mouse controls)


    Unpack it with "unzip -e uae4all.zip" somewhere on your SD-card.
    Add your kickstart 1.3-file either named "kick13.rom" into the "kickstarts"-subdir or put it in the same dir where uae4all is and name it "kick.rom".
    Put some ADFs into the "roms"-subdir.
    Finally call ./runme.sh from a terminal. You'll get to select the refresh rate and then the resolution mode.
    Never set "Autosave" to "on". Just let it always stay "off".


    General advice for the game Wings (holds true for every Amiga-emulator). If you select quit/save in this game you'll have to wait a couple of seconds before you can leave UAE4All - otherwise your Wings disk 2 will be corrupted.
    You can see when UAE4All writes to floppy by watching at the Pandora's left-most LED (the one for your SD-card).
    When you push "quit/save" and then "yes" in Wings wait until the LED has blinked 4 times and then stays off.
    Now your progress is permanently saved and you can push Select to enter the UAE4All GUI again.
     
  2. notaz

    notaz Certified Guru

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Messages:
    4,913
    Location:
    Lithuania
    As root? What for?
     
    Last edited by a moderator: Dec 17, 2015
  3. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    Because I need to execute the op_lcdrate.sh-script as root anyway (sudo). Since saving didn't work I then just also tried to let uae4all being executed as root (to see if it makes a difference), too. So the reason is "trial & error"...

    When I don't execute op_lcdrate.sh (50) as root it doesn't work: "/usr/pandora/scripts/op_lcdrate.sh: line 23: can't create /sys/devices/platform/omapdss/display0/timings: Permission denied"
     
  4. notaz

    notaz Certified Guru

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Messages:
    4,913
    Location:
    Lithuania
    System allows to do 'sudo .../op_lcdrate.sh' without a password, so do exactly that.

    uae4all itself has no business running as root, remove that.
    Saves either have wrong permissions, are saved where they should not be or try writing to a file that's also in pnd, you should fix that instead.
     
  5. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    As it's working fine outside the PND I'm not interested to invest time to find out how everything works if it's packed into a PND. Someone else can try to fix this. Everything is freely available (and the content and directory-structure in the ZIPs is identical to how Pickle's PND was formed).

    I'll remove the "sudo" from calling the uae4all-executable though. Thanks.
     
  6. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    Of course you were right. Everything working fine (incl. saving) without root-access.

    So no need to call runme.sh from a terminal and input your password anymore.

    Grab the corrected version here:

    outdated - see later post for this incl. fixed mouse controls
     
  7. puppydee

    puppydee Linux Virgin!

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    423
    Location:
    United Kingdom
    I'm glad to see improvements to the Amiga emulators, it was the reason i bought a pandora in the first place so good call all involved :)
     
  8. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    BUGFIX: Mouse-movement

    Although mouse movement worked in Pickle's release of UAE4All it was broken in the sources he provided.
    It's now fixed and also works for the softstretched modes.

    Get the new version here: http://www.filefront.com/16952297/uae4all.zip
     
  9. jonlad1

    jonlad1 Active Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    595
    Awesome work john!

    So we have normal saves working now, sweet!

    Will save states be available soon? Some games don't have a save option....

    Cheers!
     
  10. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    Can't make any promises. Don't have much time now. But I'll try to merge all the changes needed for savestate-support from the Nokia 900-port into our version some time in the next weeks. Dunno if that'll do though because the GP2X/Wiz/Pandora-ports of UAE4All are a bit different than the Dingoo/N900-ports.
     
    Last edited by a moderator: Dec 17, 2015
  11. jonlad1

    jonlad1 Active Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    595
    Thats all I can ask for!

    With save states, It'll be perfect.

    Thanks for all the time you've spent on it! :)
     
  12. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    We still need a tearing fix. And hardware-scaling would be very nice to have...
     
    Last edited by a moderator: Dec 17, 2015
  13. EvilDragon

    EvilDragon Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    19,751
    Location:
    Ingolstadt
    paeryn is looking into SDL. This would tearing with all SDL Apps.
     
    Last edited: Dec 17, 2015
  14. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    Hope he'll be successful as that'd make 2D scrolling games much more enjoyable (and really give a sense of perfection).
     
  15. jonlad1

    jonlad1 Active Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    595
    Pardon my ignorance, but one SDL/hardware scaling is sorted, that can be applied to every emu?
     
  16. john4p

    john4p Active Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    932
    Location:
    Germany
    Yes, that's nothing UAE4All-specific.
     
  17. EvilDragon

    EvilDragon Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    19,751
    Location:
    Ingolstadt
    It doesn't have to be applied, those emulators / games use SDL.
    So all the existing games / emulators will work magically without tearing then, no need to upgrade them.
     
    Last edited: Dec 17, 2015
  18. fusion_power

    fusion_power Advanced Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    7,050
    Location:
    germany
    Wasn't there already HW acceleratedd SDL for the GP2X long time ago or do I mix up things here? :ph34r:
     
  19. EvilDragon

    EvilDragon Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    19,751
    Location:
    Ingolstadt
    Yes, paeryn did that ;)
    So... what? "HW accelerated" means it uses functions of the hardware to accellerate it. The Pandora is a total different piece of hardware... so it needs to be done here, too.
     
    Last edited: Dec 17, 2015
  20. jonlad1

    jonlad1 Active Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    595
    and that will make use of the full 800x480 for emus?

    (sorry, just trying to clarify bits and pieces i've read on the boards)
     

Share This Page

Loading...