Release Hotfix 6 RC released

Discussion in 'Software Releases' started by EvilDragon, Oct 8, 2011.

  1. EvilDragon

    EvilDragon Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    19,652
    Location:
    Ingolstadt
    Well, we're getting there!


    Hotfix 6 RC - if there aren't any major bugs, this will be the final version of Hotfix 6!


    If you already had HF6b1 on your unit, here's what changed:


    * TV Out-fixed (NTSC Composite was broken), included TV Out Configuration tool from Caine


    * PNDStore updated to latest version


    * Included drivers for RTL8712/8188/8191/8192SU/8192CU WLAN Sticks. This has been done for the WiFi-Less-Pandoras sold with a WiFi Stick.


    * Fixed Gigolo


    * Some Lid-Closing / Power Saving-Bugs fixed


    * Fixed issue that prevented unmounting of SD Cards in some cases


    * pnd_run: restore the framebuffer status on PND exit. Hide $HOME into $REAL_HOME


    * Increase Panel size so that the remaining battery time should now always stay below the %age.


    The full list of changes from HF5 Final to HF6b1 are


    * XFCE4 got a cleaned up menu as well as a more useful panel bar (I hope [​IMG]) including Toggle WiFi as well as a quick CPU Speed changer


    * Included dosfstools and curl


    * Included drivers for RTL8712/8188/8191/8192SU/8192CU WLAN Sticks. This has been done for the WiFi-Less-Pandoras sold with a WiFi Stick.


    * Fixed Gigolo


    * TV Out: Added Composite / SVideo switch, made overlay programs work as well. Advanced configuration tool included.


    * New feature: Lid-Settings


    * Pandora-Button for XFCE4-Menu now works better


    * Tempels PNDStore is built-in


    * Caines new Nub-Settings are built-in


    * midori and Arora have been completely removed - please use the PND version. Instead, links2 has been included as quick and fast browser and is now being used for viewing documentation.


    * NetworkManager has been upgraded to a slightly newer version. netm-cli (the command line version) is included in the OS. This will be used by MiniMenu to connect to the internet (not included yet).


    * A new default GUI selection has been included: "GUISelect". If you select this as default GUI, you'll be asked while booting whether you rather want to boot into MiniMenu or XFCE4


    * kernel: WizardStan's optimized charger settings have been included. This should improve charging and increase the life of your battery. notaz made them configurable and tweaked them even more.


    Thanks of course to all the devs (mainly notaz, sebt3, WizardStan, Ivanovic, tempel, Caine, Milkshake and skeezix) for the help so far [​IMG]


    Please, report any bugs you may encouter on the Bugtracker!


    Here's the download: Zaxxon Hotfix 6 RC


    As this is a full flash, it will delete all your personal settings and files that are stored on the NAND! Be sure you don't have anything important there!


    To install it, simply extract the archive onto the root of your SD Card.


    Insert the SD Card into the left slot. Keep R (shoulder) pressed while switching on your Pandora and select "Boot from SD1"


    If "Boot from SD1" doesn't appear, try to reformat the SD Card using Panasonic SD Formatter, recopy the files and retry.


    You can also use the SD Installer and run HF6 RC1 off SD Card.


    Grab the image needed for the SD Installer here


    Don't forget to grab the latest kernel as well in this case.


    Enjoy [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Oct 8, 2011
    Tags:
  2. Wrath Of Khan

    Wrath Of Khan Soul soother...

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    5,139
    Location:
    Ireland
    The download link for the zaxxon hotfix rc seems to be broken edd.At least its not working for me.
     
  3. soulanger

    soulanger Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    121
    Aww damn I wanna enjoy this.. gotta fix my pandora :p
     
  4. alerino

    alerino Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    3,200
    just fix www.openpandora,org.com to www.openpandora.org
     
    Last edited by a moderator: Oct 8, 2011
  5. Wrath Of Khan

    Wrath Of Khan Soul soother...

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    5,139
    Location:
    Ireland
    What do you mean just fix?Alerino.
     
  6. ckblackm

    ckblackm Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    445
    Location:
    North Carolina, USA
  7. lud731

    lud731 Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    34
    try


    www.openpandora.org/Downloads/Zaxxon -HF6-RC.zip

    www.openpandora.org/Downloads/Zaxxon-HF6-RC.zip


    fixed

    I guess we are all on it...


    Installed.... fine so far
     
  8. Wrath Of Khan

    Wrath Of Khan Soul soother...

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    5,139
    Location:
    Ireland
    ok thanks man .downloading now.
     
  9. Wrath Of Khan

    Wrath Of Khan Soul soother...

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    5,139
    Location:
    Ireland
    Wireless lan doesent seem to be working via the new taskbar icon or via the menu.also edd what about click wireless lan icon again to deactivate the wireless.Or is this a bug?Still i love the new taskbar and cpu/lan icons etc.top work.
     
  10. levi1123

    levi1123 Member

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    430
    Lulz @ broken link up there for the DL =P


    www.openpandora.org/downloads/Zaxxon-HF6-RC.zip != www.openpandora,org/downloads/Zaxxon-HF6-RC.zip
     
  11. pmprog

    pmprog Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    3,771
  12. Nickie

    Nickie Still Fresh

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    70
    hmmmm


    about those lid settings,


    where the lid detection on the pandora exactly? i have changed my LCD cable yesterday and i don't recall seeing any of such mechanism :eek:
     
  13. Silent-Hunter

    Silent-Hunter Hardcore Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    3,014
    When will Hauppauge TV sticks work on this?
     
  14. Neelix

    Neelix Insecticidal Maniac

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    3,217
    Location:
    Melbourne, Australia
    I'm under the impression that it is a reed switch on the right hand side of the motherboard (when viewed from the top right) which is triggered by the magnet in the speaker.


    -Neelix
     
  15. EvilDragon

    EvilDragon Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    19,652
    Location:
    Ingolstadt
    There's a magnet-switch on the PCB, it is triggered by the speaker when you close it :)

    Wireless works fine here. What does dmesg report to you when you toggle WiFi?

    You always need the correct kernel for the OS.


    The full flash package has everything included, but you might want to grab it yourself if you install the OS on SD Card (but ONLY then).
     
  16. DynaMight

    DynaMight Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Messages:
    373
    Location:
    Exeter, Devon - UK
    I'm pretty sure this wasnt the case on the last beta, but now in the menu items that start with a Capital are top but items without caps are bottom.


    E.g.


    A App


    B App


    C App


    a app
     
  17. EvilDragon

    EvilDragon Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    19,652
    Location:
    Ingolstadt
    Hm, that was the case with ALL OS Versions yet, but true, it's a good idea to check if the sorting can be changed as well.
     
  18. BAFelton

    BAFelton Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    1,257
    I think this has already been asked, but how can I keep my settings and stuff without erasing them with the update ?


    Thx.
     
  19. DynaMight

    DynaMight Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Messages:
    373
    Location:
    Exeter, Devon - UK
    Also the shut the pandora down option doesn't seem to be working when closing the lid. When I re-opened the lid to see why it hasnt shut down, I see a counter telling me its going to shut down in 4,3,2,1 but when it gets to one the counter start all over again!


    I tried manually rebooting, but still the same. This option worked fine in the last beta.
     
  20. peelie

    peelie Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    887
    you can always save home folder


    e.g.


    tar -czf home.tar /home


    then untar home.tar into your new /home directory
     

Share This Page

Loading...