Reminiscence32

A600

Certified Guru
Joined
Mar 9, 2003
Messages
368
REminiscence32

REminiscence is a re-implementation of the engine used in the game Flashback
made by Delphine Software and released in 1992.

Only the PC DOS versions are supported. The engine has been reported to work
with english, french, german and spanish versions of the game.

You will need the original files, here is the required list :

FB_TXT.FNT
GLOBAL.ICN
GLOBAL.FIB
GLOBAL.SPC
*.OFF
*.SPR
*.MAP
*.PAL
*.ANI
*.CT
*.MBK
*.OBJ
*.PGE
*.RP
*.TBN
*.CMD
*.POL
*CINE.*

If you have a version distributed by SSI, you'll have to rename some files :

logosssi.cmd -> logos.cmd
logosssi.pol -> logos.pol
menu1ssi.map -> menu1.map
menu1ssi.pal -> menu1.pal


Files must be copied to gpmm/rs (don't forget to copy the mod files included)

This GP32 port, runs fullspeed at 133 Mhz and supports savestates.


CONTROLS

[Pad] Movement
Draw weapon
[A] talk/use/run/shoot - Select menu option
[RSHOULDER] display the inventory - Skip cutscenes
[SELECT] use the current inventory object - Select menu option
[START] display the options (save/load/quit)


REminiscence Homepage: http://membres.lycos.fr/cyxdown/reminiscence/


Big thanks to Gregory Montoir for REminiscence and "gawd" for his sound code
from the PS2 port.

Icons created by LTK666 and PauTo



REminiscence32

Source code

fb.jpg
 

A600

Certified Guru
Joined
Mar 9, 2003
Messages
368
cozmic posted on Feb 9 2006 at 09:05 AM said:
This rules!!! I seriously can't think of anything that's missing on the gp32
Just wait ;)
 
Last edited by a moderator:

Alex.

Retired
Joined
Aug 24, 2005
Messages
4,617
A600 posted on Feb 9 2006 at 08:19 AM said:
cozmic posted on Feb 9 2006 at 09:05 AM said:
This rules!!! I seriously can't think of anything that's missing on the gp32
Just wait ;)
Woooo-lfendoom? :)

Thank you very much for the release(s), I'll try it out provided I have the game files somewhere :)

- Alex
 
Last edited by a moderator:

A600

Certified Guru
Joined
Mar 9, 2003
Messages
368
cozmic posted on Feb 9 2006 at 06:41 PM said:
Wohoo.. tell me tell me! The gp32 kicks gp2x's ass!!
I'm working on ScummVM32 and other goodies.

Is there a way to turn op the brightness?
No. I tried on my GP32 FLU and BLU and the brightness looks fine.


Alex. said:
Woooo-lfendoom?
I fixed the corrupted savegames some time ago but due to memory problems, there are lots of mods not working. I'll try to fix it one of these days or release what I have sooner or later.
 
Last edited by a moderator:

A600

Certified Guru
Joined
Mar 9, 2003
Messages
368
Thanks to Anibarro who found that there is no need to overclock the GP32 to 133 Mhz. REminiscence32 now runs at only 60 Mhz :eek:

Files updated.
 

trooper

Trooper`s watching you !!!
Joined
Apr 20, 2003
Messages
5,503
Location
The DarkSide (London)
Website
Visit site
A600 posted on Feb 10 2006 at 02:17 PM said:
Thanks to Anibarro who found that there is no need to overclock the GP32 to 133 Mhz. REminiscence32 now runs at only 60 Mhz :eek:

Files updated.
Wow, Unbelievable.

Trooper
 
Last edited by a moderator:

Gruntfuggly

Mostly Harmless
Joined
Feb 2, 2004
Messages
1,486
Location
Brighton, UK
Website
www.zaonce.com
I get a reset after starting the fxe - could anybody who has it working email me a list of all the required files? I'm pretty sure I have them all, but there are a lot of them!

Thanks in advance...
 

BaDToaD

"Very" Old Timer
Joined
Jan 31, 2004
Messages
2,452
Location
UK
Website
cwhippogames.wixsite.com
I must admit with quality releases like this there's been nothing yet to tempt me away from the GP32 to the 2x.

Gotta LOL at 60Mhz. Excellent! I better go downgrade my batteries so I don't annoy the 2x owners with 10 hour + battery life :)

PS I'm drooling over the possibility of improved Scumm.

Many thanks A600 for your continued efforts.
 

A600

Certified Guru
Joined
Mar 9, 2003
Messages
368
Gruntfuggly posted on Feb 10 2006 at 09:21 PM said:
I get a reset after starting the fxe - could anybody who has it working email me a list of all the required files? I'm pretty sure I have them all, but there are a lot of them!
Try the windows version http://membres.lycos.fr/cyxdown/reminiscence/ with your data files. If it works, then try to format your SMC and do a clean install (be sure you copy the files to gpmm/rs)
 
Last edited by a moderator:

Alex.

Retired
Joined
Aug 24, 2005
Messages
4,617
It turns out Flashback is abandonware :) It runs very well on my Blu+, again I thank you for your numerous releases!

- Alex
 

Ravus

Still Fresh
Joined
Oct 12, 2005
Messages
6
So you fixed the saves on wolfen doom? What about Strife? I really like Strife...
 

Purity

Still Fresh
Joined
Oct 4, 2005
Messages
27
A600 posted on Feb 9 2006 at 10:43 PM said:
I fixed the corrupted savegames some time ago but due to memory problems, there are lots of mods not working. I'll try to fix it one of these days or release what I have sooner or later.
sooner or later ... how much later :)
 
Last edited by a moderator:
Top