1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice

DBP repository

Discussion in 'General Discussions' started by sebt3, May 10, 2017.

Tags:
  1. sebt3

    sebt3 homebrew player (P. & C.)

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    4,614
    Location:
    France
    Not everything is translated yet. actually the visible changes are low. Most of the translation I made so far was error messages. A good hint is : in the breadcrumb is the root level 'home' or 'acceuil' ?
    To actually debug this hit [F12] in firefox, click on the "network" tab and then [F5] to reload. Now click on the 1st entry in the list and check the value for "Accept-Language".if this contain fr-FR then french translation should be enabled.

    I dislike this idea a lot
    I never had to actually set my accept language anywhere. Browsers are "smart" enough to get that by defaut the language it is using currently is probably the one the user want.
    It's not because some doesnt get the reason for standards that we should overwrite the desired language of someone...
     
  2. slaeshjag

    slaeshjag ¯\_(ツ)_/¯

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    2,665
    Location:
    ~Stockholm, Sweden
    I'd say a manual language selection override should be a mandatory feature if it tries to be clever, just like with mobile/desktop websites. I personally follow quite complicated rules whether I want to see pages in swedish or english.
     
    _jr_ and PowerGod like this.
  3. Neelix

    Neelix Insecticidal Maniac

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    3,175
    Location:
    Melbourne, Australia
    It still says Home for me.

    Code:
    Accept-Language:   fr-fr,fr;q=0.8,en-gb;q=0.5,en;q=0.3

    The point isn't to override the user's default selection but to let the user override the default selection if they choose.

    -Neelix
     
  4. Wally

    Wally Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 31, 2006
    Messages:
    2,711
    Location:
    Melbourne, Australia
    Oh really. I can fix it for you ;)

    DBP is just squashfs with a data / meta folder inside, you can use dbputils to extract them ;)
     
  5. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Advanced Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    7,828
    The french "Accueil" has a typo.
     
  6. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    2,520
    Same result

    Also I like too the power to choose if to change language... :)
     
  7. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    7,750
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
    Now there are some dbps in there (thanks Trashy!) I was able to give the site a more representative test. I also was a bit confused at first the difference between apps and packages, but the explanation on the previous page makes sense. Maybe a few words in a side bar could resolve this issue at the first juncture though.

    On looking at an uploaded dbp, I found the desciption etc. box could be higher. Probably just put it above screenshots would work for me. Or perhaps you could move the metadata stuff into another side box. Or make it collapsible, if we have to enable javascript anyway.

    Edit: Also, Trashy's differently sized screenshots make the experience a little jumpy below.
     
  8. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    2,520
    Maybe it's better to work on it after the device is there... I'm not documented enough to tell if the parameters for the pandora are still right for newer kernels...
     
    Wally likes this.
  9. EvilDragon

    EvilDragon Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    18,953
    Location:
    Ingolstadt
    Quick suggestion:
    Maybe the screenshots should be scaled to a fixed size.

    I was trying to read a description, but it was a bit annoying as it was always jumping up and down due to the auto-slide of different sized pictures :)
     
    Wally and Silent-Hunter like this.
  10. ible

    ible Advanced Guard Tower

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    1,613
    Location:
    Twice in North Dakota, once in the Netherlands
    set a fixed height and let the width adjust (if desired), to allow pictures to maintain their aspect ratios.
    (/suggestion).
     
  11. sebt3

    sebt3 homebrew player (P. & C.)

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    4,614
    Location:
    France
    :D I'm that bad in human languages :) feel free to have a complete look at the french translation and fix the spelling errors

    Yeah... the IRC guys managed to convince me it's a good feature. you'll have your language drop-down.
    PowerGod provided an Italian translation :)
    And I'll work to finish translation integration. (which mean that there's a new batch of strings to translate to come)

    I actually dislike most of the pages. Packages and apps lists are shitty at best. I didn't wanted to have boring lists, so I tried something else. The result is ugly. Better UI mockup (including pagination and stuff) are welcome.
    Package page and apps page are too alike to my liking. Beside all these tabs, the cluterred UI, it just dont work. So better UI is also welcome (as mockup or code).
    Some have noted that the categorie sidebar only make sense when displaying apps (list or page) which is indeed true. That's also something to rework.
    To tell the truth, I'm a shitty UI designer. Beside, I've worked a little over a week on this project that's all.

    That's the plan. Question : what size ? I want this to work on any device. The site actually work ok on phones currently.
     
  12. ible

    ible Advanced Guard Tower

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    1,613
    Location:
    Twice in North Dakota, once in the Netherlands
  13. Linux-SWAT

    Linux-SWAT Advanced Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    7,828
    Where is the target, huh the file ?
     
  14. levi

    levi Still fresh, damnit!

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    7,750
    Location:
    Somewhere off the coast of the EU
  15. TrashyMG

    TrashyMG Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    9,986
    The file size would be another good field to have.
     
  16. sebt3

    sebt3 homebrew player (P. & C.)

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    4,614
    Location:
    France
    A few changes :
    • added file size, md5 and sha1 hash
    • added translation support on the javascript side (so many more things are translated, actually i'm having the repo nearly translated to french now)
    • Forced the height of the screenshot
    Still todo based on the feedback :
    • Language dropdown
    • Force height of field in the app lists and package lists for a more consistant look
    • RSS feed
    • Delete package
    • Disable package/app/version
    • Add boards login/logout links where appropriate
    • Investigate the "Stay logged in" issue
     
    Last edited: May 13, 2017
    levi, lukey and ClockworkCoder like this.
  17. Neelix

    Neelix Insecticidal Maniac

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    3,175
    Location:
    Melbourne, Australia
    Automatic Language selection is still not working for me. It still shows up in English, even though my default language is currently French. (and for the record that language selection has been honoured on other sites)

    There's now a javascript error on the console though.
    TypeError: langArray is null
    repo.js:67


    -Neelix
     
    Last edited: May 13, 2017
  18. PowerGod

    PowerGod Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    2,520
    It works for me
     
  19. Neelix

    Neelix Insecticidal Maniac

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    3,175
    Location:
    Melbourne, Australia
    hrm... I also cant access all the app and package details that I could previously. Selecting SORR on the Packages page just shows me a mostly blank screen. Selecting it on the Apps page seems to do nothing more than update the header line to show it is selected. The content is the same as the app list.

    -Neelix
     
  20. TrashyMG

    TrashyMG Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    9,986
    ^Noticed that too.
     

Share This Page

Loading...