The Official Gp2x Startup Sound Topic

sething

Still Fresh
Joined
May 6, 2007
Messages
30
interesting,
im using firmware 3 and i made my own bootsound and it works flawlessly
its darth vader saying "what is thy bidding my master"
 

sething

Still Fresh
Joined
May 6, 2007
Messages
30
i have seriously tried 100 times to upload this file
and finally it worked, so go download it =D
enjoy!
 

leggymcjeggy

Still Fresh
Joined
May 2, 2007
Messages
36
To the Guys with FW 3.00 - Which SD Cards are you using? My Sandisk is a no-go for bootsounds :(

Oh, and once I've updated, do you think I'd have to keep the new card or carry on using the old one with the correct file copied over? (I'm kinda attatched to it!)

*scratches head*

Thanks guys!
 

Corellian Corvette

Still Fresh
Joined
Apr 22, 2003
Messages
14
Age
47
Website
Visit site
I'm on 3.0 and it worked as well. I'm using a SanDisk microSD, actually.

I did teh Xbox 360 bootsound if anyone is interested. Working great on my machine.
 

sixtyfifthbit

Member
Joined
Aug 24, 2007
Messages
168
For the life of me, I have tried multiple times with multiple SD cards, and cannot get this thing to transfer.

I'm trying to get the vader sound mentioned earlier onto my GP2X. I put in in the root directory of the SD named as gp2xsound.wav, hold down select and start, and turn the machine on. Nothing but ordinary boot sequence - the only thing changed is maybe the autorun (on the SD's that had it) didn't run. No vader - just the ordinary bing. I have a Sandisk 2GB, a PNY 1GB, and a PQI 1GB. I didn't expect the PQI to work (it's kinda cheesy) but PNY is a top brand, and others have succeeded with Sandisk. I have no idea why *my* setup would be different.

Any one have any ideas?
-E
 

sixtyfifthbit

Member
Joined
Aug 24, 2007
Messages
168
Huh.

Well, I tried the Pac Man one, and it worked. So I guess it's the source file... but someone else got vader to work... odd.

Ah well, I guess I'll d/l Audacity and see if I can't slap it into shape.

P.S. I'll see what I can do about getting Sinistar's "I LIVE" into the archive...
-E
 

sixtyfifthbit

Member
Joined
Aug 24, 2007
Messages
168
I have "I LIVE" all ready to upload, but I get the license error, and the link to bypass that in this thread doesn't recognize my login...

eh, it's late; I'll try again tomorrow.
-E
 

derek242

Still Fresh
Joined
Nov 2, 2007
Messages
20
atari_eric said:
For the life of me, I have tried multiple times with multiple SD cards, and cannot get this thing to transfer.

I'm trying to get the vader sound mentioned earlier onto my GP2X. I put in in the root directory of the SD named as gp2xsound.wav, hold down select and start, and turn the machine on. Nothing but ordinary boot sequence - the only thing changed is maybe the autorun (on the SD's that had it) didn't run. No vader - just the ordinary bing. I have a Sandisk 2GB, a PNY 1GB, and a PQI 1GB. I didn't expect the PQI to work (it's kinda cheesy) but PNY is a top brand, and others have succeeded with Sandisk. I have no idea why *my* setup would be different.

Any one have any ideas?
-E
I had the same problem when I tried to create my own for my f-200. after tests, I discovered that
sounds have to be 22050 kh 16 bit. otherwise, your gp2x will bypass the loading "updating firmware" screen.
I made the coin dropping sound from the begining of Dragon's Lair as a boot sound. sound good!
just put it up on http://archive.gp2x.de/. look under startup sounds, 2nd page
 
Last edited by a moderator:

JTD121

Still Fresh
Joined
Nov 18, 2007
Messages
3
Hey all,

I am in a little bit of annoyance here. I've also tried to change the startup sound to the FLCL one, and to no avail. Just always skips it and plays the normal startup jingle.

Probably should also mention I am running FW3 (Value Pack). Is it any different from the previous firmwares to change the startup sound?

-Josh

EDIT: So I downloaded Audacity, shortened the WAV, and it did the 'Firmware Upgrading...' screen. Fine. I let it boot. Shut it down, and turn it back on. No sound at all. Why?

EDIT 2: Alright, so I replaced it with another sound, and it seems to work. But I think the problem is that the FLCL snippet is longer than 2.7s, and you can't really edit it to that short time, if you want the opening chords to 'Ride on Shooting Star'.
 

trainchaser

Still Fresh
Joined
Jun 13, 2006
Messages
36
I have not read the entire topic, but can somebody please get that "I live, again!" from Blood and create a startup sound of that :D ?
 

cd78

Member
Joined
Feb 2, 2008
Messages
121
Website
www.craigdalyart.co.uk
Hey people, is it ok to change the start up sound on an F200? Doesnt matter that the fw is 4.0?

Request... from Bo selecta - Mel B "How do!" or Michael Jackson " Chamone!" or even Quagmire from Family Guy "Alllrrriiiggght"

Would be awesome if someone would be kind enough to make one(or more) of these! Cheers!
 

dabridge

Still Fresh
Joined
Nov 17, 2007
Messages
44
cd78 said:
Hey people, is it ok to change the start up sound on an F200? Doesnt matter that the fw is 4.0?

Request... from Bo selecta - Mel B "How do!" or Michael Jackson " Chamone!" or even Quagmire from Family Guy "Alllrrriiiggght"

Would be awesome if someone would be kind enough to make one(or more) of these! Cheers!
Yup, I've changed my own startup sound multiple times on my F200.

Also, anyone care to share the Nintendo DS startup sound? It was posted earlier in this topic, but I think the link was broken or something. :|
 
Last edited by a moderator:
Top