The Official Gp2x Startup Sound Topic

Discussion in 'General Talk' started by TelcoLou, May 4, 2006.

  1. sething

    sething Still Fresh

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    30
    interesting,
    im using firmware 3 and i made my own bootsound and it works flawlessly
    its darth vader saying "what is thy bidding my master"
     
  2. BenScar

    BenScar What does this do again?

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Messages:
    435
    Location:
    UK, Near London, somewhere...
    Care to add it to the File Archive, that would be quite good? :)
     
  3. sething

    sething Still Fresh

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    30
    i have seriously tried 100 times to upload this file
    and finally it worked, so go download it =D
    enjoy!
     
  4. Nova

    Nova Is that a Caanoo in your pocket or are you just ha

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Messages:
    6,093
    Location:
    UK
  5. BenScar

    BenScar What does this do again?

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Messages:
    435
    Location:
    UK, Near London, somewhere...
     
    Last edited by a moderator: Dec 17, 2015
  6. berighteous

    berighteous Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    159
    I'm on 3.0 and the sound change works fine. now if I can only get the startup screen changed...
     
  7. predatorramboxxx

    predatorramboxxx Member

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    237
    just get the chewbaca sound ugggggggggggggggghh
     
    Last edited by a moderator: Dec 18, 2015
  8. leggymcjeggy

    leggymcjeggy Still Fresh

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    36
    To the Guys with FW 3.00 - Which SD Cards are you using? My Sandisk is a no-go for bootsounds :(

    Oh, and once I've updated, do you think I'd have to keep the new card or carry on using the old one with the correct file copied over? (I'm kinda attatched to it!)

    *scratches head*

    Thanks guys!
     
  9. Corellian Corvette

    Corellian Corvette Still Fresh

    Joined:
    Apr 22, 2003
    Messages:
    14
    I'm on 3.0 and it worked as well. I'm using a SanDisk microSD, actually.

    I did teh Xbox 360 bootsound if anyone is interested. Working great on my machine.
     
  10. sixtyfifthbit

    sixtyfifthbit Member

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    168
    For the life of me, I have tried multiple times with multiple SD cards, and cannot get this thing to transfer.

    I'm trying to get the vader sound mentioned earlier onto my GP2X. I put in in the root directory of the SD named as gp2xsound.wav, hold down select and start, and turn the machine on. Nothing but ordinary boot sequence - the only thing changed is maybe the autorun (on the SD's that had it) didn't run. No vader - just the ordinary bing. I have a Sandisk 2GB, a PNY 1GB, and a PQI 1GB. I didn't expect the PQI to work (it's kinda cheesy) but PNY is a top brand, and others have succeeded with Sandisk. I have no idea why *my* setup would be different.

    Any one have any ideas?
    -E
     
  11. sixtyfifthbit

    sixtyfifthbit Member

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    168
    Huh.

    Well, I tried the Pac Man one, and it worked. So I guess it's the source file... but someone else got vader to work... odd.

    Ah well, I guess I'll d/l Audacity and see if I can't slap it into shape.

    P.S. I'll see what I can do about getting Sinistar's "I LIVE" into the archive...
    -E
     
  12. sixtyfifthbit

    sixtyfifthbit Member

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    168
    I have "I LIVE" all ready to upload, but I get the license error, and the link to bypass that in this thread doesn't recognize my login...

    eh, it's late; I'll try again tomorrow.
    -E
     
  13. trooper

    trooper Trooper`s watching you !!!

    Joined:
    Apr 20, 2003
    Messages:
    5,503
    Location:
    The DarkSide (London)
    atari_eric, Please EDIT your posts, As posting mulitple consecutive posts are frowned upon in these forums, Thanks.

    Trooper
     
  14. derek242

    derek242 Still Fresh

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Messages:
    20
    I had the same problem when I tried to create my own for my f-200. after tests, I discovered that
    sounds have to be 22050 kh 16 bit. otherwise, your gp2x will bypass the loading "updating firmware" screen.
    I made the coin dropping sound from the begining of Dragon's Lair as a boot sound. sound good!
    just put it up on http://archive.gp2x.de/. look under startup sounds, 2nd page
     
    Last edited by a moderator: Dec 18, 2015
  15. JTD121

    JTD121 Still Fresh

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    3
    Hey all,

    I am in a little bit of annoyance here. I've also tried to change the startup sound to the FLCL one, and to no avail. Just always skips it and plays the normal startup jingle.

    Probably should also mention I am running FW3 (Value Pack). Is it any different from the previous firmwares to change the startup sound?

    -Josh

    EDIT: So I downloaded Audacity, shortened the WAV, and it did the 'Firmware Upgrading...' screen. Fine. I let it boot. Shut it down, and turn it back on. No sound at all. Why?

    EDIT 2: Alright, so I replaced it with another sound, and it seems to work. But I think the problem is that the FLCL snippet is longer than 2.7s, and you can't really edit it to that short time, if you want the opening chords to 'Ride on Shooting Star'.
     
  16. trainchaser

    trainchaser Still Fresh

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    36
    I have not read the entire topic, but can somebody please get that "I live, again!" from Blood and create a startup sound of that :D ?
     
  17. cd78

    cd78 Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    121
    Hey people, is it ok to change the start up sound on an F200? Doesnt matter that the fw is 4.0?

    Request... from Bo selecta - Mel B "How do!" or Michael Jackson " Chamone!" or even Quagmire from Family Guy "Alllrrriiiggght"

    Would be awesome if someone would be kind enough to make one(or more) of these! Cheers!
     
  18. dabridge

    dabridge Still Fresh

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Messages:
    44
    Yup, I've changed my own startup sound multiple times on my F200.

    Also, anyone care to share the Nintendo DS startup sound? It was posted earlier in this topic, but I think the link was broken or something. :|
     
    Last edited by a moderator: Dec 18, 2015
  19. NickLoTurco

    NickLoTurco Member

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    452
    Location:
    Cardiff, UK
    How is this possible? I've tried on my f-200 loads of times but it just boots normally when I press the relevant buttons.
     
  20. JAGEagent

    JAGEagent Still Fresh

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    4
    how about:

    an explosion noise

    an expletive

    orgasm moan

    steam pressure release sound lol
     

Share This Page

Loading...