Firmware 2.0.0 Next Week!


Nickmon

Member
Joined
May 8, 2003
Messages
465
Age
52
Location
BexleyHeath, Kent. UK
Website
Visit site
Sonistar posted on Apr 28 2006 at 03:54 PM said:
dj_gir posted on Apr 28 2006 at 03:52 PM said:
Oh damn... I was using the PSU, and the power went out. Crap... It just hangs at the loading screen. Unbricking it will work with this, right?

just reboot and hold start n select in i think.

Can some one to a step by step guide as they do it....


Please !

:D
 
Last edited by a moderator:
T

TelcoLou

Guest
Nickmon posted on Apr 28 2006 at 10:56 AM said:
Can some one to a step by step guide as they do it....


Please !

:D
1. Re-formatted my Impact™ SD Card to FAT32 using a card reader
2. Installed the files on the card
3. Inserted the card in my '2X
4. Turned on the power
5. Saw the boot screen, then the "Firmware Upgrading" screen
6. Saw the green screen, which now said firmware 2.0 ... and waited ...
7 - 10. ... and waited, and waited ...
11. Shit my pants, thinking I bricked my '2X
12. Changed my shorts
13. Turned off the power for 10 seconds
14. Powered back on while holding start + select
15. Saw the "Now Patching" screen
16. Waited
17. Saw the "Now Formatting" screen
18. Waited
19. Voila! It seems to work ...
20. Re-booted and heard the gay little boot-up tune and danced the dance of joy :D

Now I get to re-do my award-winning Windows 95 Skin ;)
 
Last edited by a moderator:

Nickmon

Member
Joined
May 8, 2003
Messages
465
Age
52
Location
BexleyHeath, Kent. UK
Website
Visit site
TelcoLou posted on Apr 28 2006 at 04:20 PM said:
Nickmon posted on Apr 28 2006 at 10:56 AM said:
Can some one to a step by step guide as they do it....


Please !

:D
1. Re-formatted my Impact™ SD Card to FAT32 using a card reader
2. Installed the files on the card
3. Inserted the card in my '2X
4. Turned on the power
5. Saw the boot screen, then the "Firmware Upgrading" screen
6. Saw the green screen, which now said firmware 2.0 ... and waited ...
7 - 10. ... and waited, and waited ...
11. Shit my pants, thinking I bricked my '2X
12. Changed my shorts
13. Turned off the power for 10 seconds
14. Powered back on while holding start + select
15. Saw the "Now Patching" screen
16. Waited
17. Saw the "Now Formatting" screen
18. Waited
19. Voila! It seems to work ...
20. Re-booted and heard the gay little boot-up tune and danced the dance of joy :D

Now I get to re-do my award-winning Windows 95 Skin ;)
OK thanks for that, think its clear now...
Cant wait until I get home for work to try it..

Can we pass round the pants as community upgrade wear??

lol
 
Last edited by a moderator:

Tobriand

Very Active Member
Joined
Dec 27, 2002
Messages
4,071
Age
35
Location
Croydon (UK)
Website
Visit site
Think I've buggered mine... tried to do U-boot separately, and it's been sitting there for about 4 minutes saying it's Upgrading honest, now.

I'm going to try taking out the SD and copying over the rest of the files in case it's looking for an image file that doesn't exist... and cross fingers and hope like smeg.

EDIT: My word... I think it's actually not bricked it. Either they did a very very good job at programming this one to only write when it knew there was something there, or I was very very lucky. Or both, which is more likely. It's currently saying "Now formatting" after a power cycle in the middle of the "Firmware Upgrading" screen (why I thought it was bricked).

Still, can't wait for Art103 to get his hands on the new U-boot code... I want my boot menu back!
 

Tobriand

Very Active Member
Joined
Dec 27, 2002
Messages
4,071
Age
35
Location
Croydon (UK)
Website
Visit site
I was indeed - and I want to go back to it, once it's got the additions that have been made in 2.0.0 added; the boot menu is a very very useful thing, I reckon...

I suppose I should have renamed the new uboot to kernel.img, copied everything else over, and held start and select whilst booting from SD. If I understand things rightly, that would have worked. But then it might have overwritten u-boot when formatting, which would have been a bit of a bummer...
 

dj_gir

Still Fresh
Joined
Dec 27, 2004
Messages
7
Sonistar posted on Apr 28 2006 at 10:54 AM said:
dj_gir posted on Apr 28 2006 at 03:52 PM said:
Oh damn... I was using the PSU, and the power went out. Crap... It just hangs at the loading screen. Unbricking it will work with this, right?

just reboot and hold start n select in i think.
I did, but all I got was colored lines. Is that normal? If I don't hold start and select, it'll hang at the loading screen.
 
Last edited by a moderator:
T

TelcoLou

Guest
dj_gir posted on Apr 28 2006 at 11:49 AM said:
...
I did, but all I got was colored lines. Is that normal? If I don't hold start and select, it'll hang at the loading screen.
... I don't think it's hanging ... it's actually loading the next part of the upgrade ... let it ride man, let it ride!

(it took a few minutes for me, maybe 2-3)
 
Last edited by a moderator:

Tobriand

Very Active Member
Joined
Dec 27, 2002
Messages
4,071
Age
35
Location
Croydon (UK)
Website
Visit site
dj_gir posted on Apr 28 2006 at 04:49 PM said:
Sonistar posted on Apr 28 2006 at 10:54 AM said:
dj_gir posted on Apr 28 2006 at 03:52 PM said:
Oh damn... I was using the PSU, and the power went out. Crap... It just hangs at the loading screen. Unbricking it will work with this, right?

just reboot and hold start n select in i think.
I did, but all I got was colored lines. Is that normal? If I don't hold start and select, it'll hang at the loading screen.
Have you got all the files in root? If so, reformat the card as Fat32 all over again, and re-copy them, before trying again (turn on holding start and select). If you're seeing at least the updated Uboot screen, then certainly something flashed correctly, which ought to be enough to get everything else to, seeing as this one completely re-formats nand (so it presumably it shouldn't matter too much if there's a partial flash there or the current filesystem is a little narked or something).
 
Last edited by a moderator:

TyBO!

Member
Joined
Sep 7, 2005
Messages
258
Age
33
Location
Philadelphia, PA
Website
db.etree.org
TelcoLou posted on Apr 28 2006 at 11:20 AM said:
Nickmon posted on Apr 28 2006 at 10:56 AM said:
Can some one to a step by step guide as they do it....


Please !

:D
1. Re-formatted my Impact™ SD Card to FAT32 using a card reader
2. Installed the files on the card
3. Inserted the card in my '2X
4. Turned on the power
5. Saw the boot screen, then the "Firmware Upgrading" screen
6. Saw the green screen, which now said firmware 2.0 ... and waited ...
7 - 10. ... and waited, and waited ...
11. Shit my pants, thinking I bricked my '2X
12. Changed my shorts
13. Turned off the power for 10 seconds
14. Powered back on while holding start + select
15. Saw the "Now Patching" screen
16. Waited
17. Saw the "Now Formatting" screen
18. Waited
19. Voila! It seems to work ...
20. Re-booted and heard the gay little boot-up tune and danced the dance of joy :D

Now I get to re-do my award-winning Windows 95 Skin ;)
Damn... I've tried this several times now, and I never get to the screen where it says "Firmware Upgrading." I reformatted my card and everything.

Anyone know what I'm doing wrong?
 
Last edited by a moderator:

scorpio

Member
Joined
Mar 4, 2006
Messages
172
Age
50
Location
Dublin, Ireland
Website
www.xdi.nu
TyBO! posted on Apr 28 2006 at 07:00 PM said:
Damn... I've tried this several times now, and I never get to the screen where it says "Firmware Upgrading." I reformatted my card and everything.

Anyone know what I'm doing wrong?
I know this is a lame question to ask, and you're probably expecting it, but have you performed a successful firmware upgrade before with the card you're using?
 
Last edited by a moderator:

TyBO!

Member
Joined
Sep 7, 2005
Messages
258
Age
33
Location
Philadelphia, PA
Website
db.etree.org
scorpio posted on Apr 28 2006 at 03:50 PM said:
TyBO! posted on Apr 28 2006 at 07:00 PM said:
Damn... I've tried this several times now, and I never get to the screen where it says "Firmware Upgrading." I reformatted my card and everything.

Anyone know what I'm doing wrong?
I know this is a lame question to ask, and you're probably expecting it, but have you performed a successful firmware upgrade before with the card you're using?
Yeah, but I used the Robster flasher instead of the one that GPH distrubuted. Maybe that's the problem... I need a special flasher to do the upgrade...
 
Last edited by a moderator:
Top