Commander Genius For Gp2X (Enhanced Keen Engine)


Pickle

Mega GP Mania
Joined
May 30, 2006
Messages
5,507
Location
Detroit, Michigan
Website
Visit site
Ive updated the all of the archives for the latest source code for cgenius.
One notable feature for this update is support for streaming the hqp ogg files, which are included (all except for gp2x too slow, but ogg support is compiled in if you have to have it)
Also added support for a the caanoo.
Also includes enhanced graphics replacements and also includes keen1 and keen4 sharware data.
Keen4 work has begun you can jump and run through levels and collect items so far.

Gp2X: http://dl.openhandhe...0,0,0,0,20,2832
Wiz: http://dl.openhandhe...i?0,0,0,0,35,55
Caanoo: http://dl.openhandhe...?0,0,0,0,35,618
Pandora: http://dl.openhandhe...i?0,0,0,0,35,50
 

bomberman

Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
416
Location
MO - USA
GP2X impression

First : yeah, new mods work great; Keen Episodes work great
Second: ughh, performance hit; now run at 233, 11k sound, extra frameskip; loading screen xx% then done, always different? odd; Keen 4 just crashes
 

Pickle

Mega GP Mania
Joined
May 30, 2006
Messages
5,507
Location
Detroit, Michigan
Website
Visit site
bman said:
Clouds Unseen mod worked in previous version; now just crashes with no error

If you could report this to the track system: http://sourceforge.net/apps/trac/clonekeenplus/newticket
You also may want to try different build like the pc to see if its a common problem.
 
Last edited by a moderator:

bomberman

Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
416
Location
MO - USA
opened ticket; seems to work if running other episode first; also glitch on gp2x cannot select 32bit which hoses graphics; 320x240 always displays 320x200
 

Pickle

Mega GP Mania
Joined
May 30, 2006
Messages
5,507
Location
Detroit, Michigan
Website
Visit site
bman said:
opened ticket; seems to work if running other episode first; also glitch on gp2x cannot select 32bit which hoses graphics; 320x240 always displays 320x200

actually it should be setup to ran as 320x240x32. I had issues running under 16 bpp.
you can also try changing things directly in the config file (.CommanderGenius)
 
Last edited by a moderator:

bomberman

Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
416
Location
MO - USA
changed resolutions.cfg to prevent crashing/glitching when resolution changed to other (default 320x200x32) ; display has black on bottom 20 pixels, even in list; can't select 320x240x32
 

Pickle

Mega GP Mania
Joined
May 30, 2006
Messages
5,507
Location
Detroit, Michigan
Website
Visit site
bman said:
changed resolutions.cfg to prevent crashing/glitching when resolution changed to other (default 320x200x32) ; display has black on bottom 20 pixels, even in list; can't select 320x240x32

look for the cgenius.cfg and change that manually or copy the one I included in the release zip
 
Last edited by a moderator:

bomberman

Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
416
Location
MO - USA
have to update cgenius.cfg every time the res glitches, so yes

[Video]
OGLfilter = 0
OpenGL = false
autoframeskip = 60
bpp = 32
filter = 1
fullscreen = true
height = 240
scale = 1
showfps = 0
specialfx = false
width = 320

320x240x16bpp flickers top 20 lines at bottom; 320x240x32 displays 200 lines. I don't mind playing at 200. Works fine as original res.
 

Pickle

Mega GP Mania
Joined
May 30, 2006
Messages
5,507
Location
Detroit, Michigan
Website
Visit site
bman said:
have to update cgenius.cfg every time the res glitches, so yes

320x240x16bpp flickers top 20 lines at bottom; 320x240x32 displays 200 lines. I don't mind playing at 200. Works fine as original res.

yeah sorry this so buggy. I did spend some time to try to fix things, but since I dont use the gp2x at all anymore its hard to get motivated and keep looking at it. THats why i put it at 320x240x32 since it worked. Im baffled that you say you get 200 lines with 320x240x32, did you mean 320x200x32?
 
Last edited by a moderator:

bomberman

Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
416
Location
MO - USA
Pickle said:
yeah sorry this so buggy. I did spend some time to try to fix things, but since I dont use the gp2x at all anymore its hard to get motivated and keep looking at it. THats why i put it at 320x240x32 since it worked. Im baffled that you say you get 200 lines with 320x240x32, did you mean 320x200x32?
No, I really have the above config set to 320x240x32, yet it only displays 200 lines. Same for 320x240x16.
 
Last edited by a moderator:

Pickle

Mega GP Mania
Joined
May 30, 2006
Messages
5,507
Location
Detroit, Michigan
Website
Visit site
bman said:
Pickle said:
yeah sorry this so buggy. I did spend some time to try to fix things, but since I dont use the gp2x at all anymore its hard to get motivated and keep looking at it. THats why i put it at 320x240x32 since it worked. Im baffled that you say you get 200 lines with 320x240x32, did you mean 320x200x32?
No, I really have the above config set to 320x240x32, yet it only displays 200 lines. Same for 320x240x16.

Does keen get cutoff above the waiste and can you see the bottom floor of a level, if so I may have not updated the zip with the latest bin.
 
Last edited by a moderator:

bomberman

Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
416
Location
MO - USA
Pickle said:
Does keen get cutoff above the waiste and can you see the bottom floor of a level, if so I may have not updated the zip with the latest bin.
320x240x16 cuts off. 320x240x32 does not but really is 320x200x32. 320x200x32 copies first 20 lines as flicker after 200. Any option other than 320x240x32 seems to introduce glitches.

Correction: tried 320x240x32 again and bottom is cut off, and at waist, and 20 pix above bottom of screen
 
Last edited by a moderator:

Pickle

Mega GP Mania
Joined
May 30, 2006
Messages
5,507
Location
Detroit, Michigan
Website
Visit site
bman said:
Wrong version in archive? Says 3.2.6 but readme says 3.2.5. Need update?

im working off the git which will be 3.2.6 one day, but the last win32 release was the 3.2.5. Which i pulled the readme from.
I also know whats wrong with the 320x240 blacking out the bottom 40.
 
Last edited by a moderator:

bomberman

Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
416
Location
MO - USA
Pickle said:
I also know whats wrong with the 320x240 blacking out the bottom 40.
Should we wait for the 3.3 compile? Missing bottom pixels is a minor irritation.
 
Last edited by a moderator:
Top