Black And White


scarface

Member
Joined
Mar 30, 2004
Messages
329
All my tiles when i try to edit/play or black and white.has any one else had this problem?
 

scarface

Member
Joined
Mar 30, 2004
Messages
329
No. didnt change anything.

heres how i have it

gpmm/gigas

and i got my the demo and blank in there.
 

scarface

Member
Joined
Mar 30, 2004
Messages
329
says i have some error.

It says Error sizing pretty much every file

untill it brings me to a map where i can do nothing
 

Q-Wi-Q

[Quincy Archer hates you]
Joined
Jan 15, 2004
Messages
495
Age
35
try reading the manual and putting every file in the correct space... that oughta do it :)
 

scarface

Member
Joined
Mar 30, 2004
Messages
329
dont got time now.gotta do some work.Have all the files where the adobe file said to put it in.Ill just read the whole thing over again later on tonight.
 

Pirotic

Certified Guru
Joined
Feb 16, 2004
Messages
593
hiya, sorry to be rude but just read the manual - i did my best to explain the files and where they go,

if tiles are black and white, its because your using the blank template - if however its saying 'error sizing' its possible your missing a few for some reason.

its honestly not that difficult, just give it a quick read and you'll be on your way.
 

dentz

Still Fresh
Joined
Jun 9, 2004
Messages
8
excuse my noobieness, but you can play black and white on the gp32, or are you talking about a comppletely different thing?
 
A

Aaaaaaaa

Guest
excuse my noobieness, but you can play black and white on the gp32, or are you talking about a comppletely different thing?
Gigas Engine is an rpg engine for the GP32 handheld console
Gigas Engine, coded singlehandedly by Pirotic, allows you to make your own RPG on the fly. The most distinctive feature is the fact that you don't need a single line of code! Everything is done via the GUI!

Although Gigas Engine isn't finished, it is already possible to make your own mini-rpg, with fighting, teams, hotspots and the like.



- from gigas resource site


When you start a new RPG, you use tiles. there is a black and white grid that helps you see which tiles go where.


Hope that clears confusion, he really should have put [Gigas] infront of his post
 

Fishbong

man of poor reputation
Joined
Apr 23, 2004
Messages
2,730
Age
34
Location
Hildesheim, Germany.
Website
Visit site
Use the .raw files from the DEMO folder in your blank game folder. alo make sure that the new game you have created, is in a special folder (not blank)

EDIT: I know that this isnt how it should be, but it works. In that way you can´t use own tilesets, but you gotta find out yourself. AND: maybe you take a look into the .bmp´s before you convert them. If they are black&white, well hell, you have to find the right ones (editing kit\demo\source, i believe). But after a short time you`ll gonna find out that the standard tiles are waaaay not enough (i use my custom tileset)
 
Top