About Speccyal'k Future...

Discussion in 'General talk' started by Wonder Boy, Jun 22, 2004.

  1. Vanamonde

    Vanamonde Member

    Joined:
    May 2, 2003
    Messages:
    123
    Nothing as such, but TZX is the standard in spectrum emulation these days.
     
    Last edited by a moderator: Feb 2, 2016
  2. _tyrell_

    _tyrell_ Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    159
    Location:
    Belgium
    New code should work for about 90-95% of the .TAP files. This is the success rate I have witnessed myself when testing the emu.

    I have no date for an update but it ould be quickly done ! It's just a matter of copying/pasting code and recompiling it (well, a little more than that ;) ). I don't want to announce any release date but maybe in 2-3 weeks ?

    No, however like Vanamonde told it, TZX is a standard and most speccy programs exist in that format that's why it's rather useful to support it. But really, most speccy apps can already be found in .sna, .z80 or (more probably) .tap format.

    Thanks ;)

    _tyrell_
     
  3. Dozer

    Dozer Efram the retarded rabbit

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    3,034
    Location:
    Exeter
    Wicked, glad to hear this is active :D. I've been well into this emulator recently :). Looks great on the BLU :rolleyes:.
     
  4. FX23

    FX23 Still Fresh

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    96
    whts the url for the website???
     
  5. _tyrell_

    _tyrell_ Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    159
    Location:
    Belgium
  6. Horscht

    Horscht Banned?

    Joined:
    Jan 5, 2004
    Messages:
    1,575
    Location:
    Germany
    you forgot a "b". its .be
     
  7. FX23

    FX23 Still Fresh

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    96
    i got two z80 files to work - travel with trashman and strangeloop - thet look great on the gp32 but what are the gp32 controls assigned to?????? :huh:
     
  8. thingley

    thingley Member

    Joined:
    May 11, 2004
    Messages:
    145
    Location:
    Cardiff
    If you are using speccyal'k then hold down both shoulder buttons and you will get a blue screen.

    You can choose a sinclair joystick or manually assign the keys from here.
     
  9. FX23

    FX23 Still Fresh

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    96
    right then. i shall try that..........
     
  10. _tyrell_

    _tyrell_ Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    159
    Location:
    Belgium
    You'd better read the documentation that comes with the emu ;)

    _tyrell_
     
  11. Wonder Boy

    Wonder Boy Member

    Joined:
    Mar 23, 2003
    Messages:
    132
    Location:
    Viña-Rock, de donde jamás debió salir el Metal Man
    Thanks _tyrell_ for your Great Emulator :)

    Good Luck!
    ;-)
     
  12. _tyrell_

    _tyrell_ Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    159
    Location:
    Belgium
    Yesterday I added enhanced .tap support and autoloading (and added Antiriad's lovely icon) ;)
    Next week I'll continue to upgrade it (intro screen, lovelly graphics in the options screen, line by line border, ...). The aim is to bring this version to the "quality" level of the DC version.

    _tyrell_
     
  13. Antiriad

    Antiriad Member

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    343
    uber yay! :D
     
  14. FX23

    FX23 Still Fresh

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    96
    update now
     
  15. generalnmx

    generalnmx Playful/Fascist Mod

    Joined:
    Apr 18, 2003
    Messages:
    2,128
    Location:
    Maryland, USA
    *slaps FX23 repeatedly*
     
  16. _tyrell_

    _tyrell_ Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    159
    Location:
    Belgium
    Just give me some time to do all those updates ok ? :)
    It's a matter of fays before it gets released.

    _tyrell_
     
  17. Dozer

    Dozer Efram the retarded rabbit

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    3,034
    Location:
    Exeter
    Hoorey! A small thing that niggles me is that the loading menu can still be seen in the background after a game is loaded unless you load the keyboard and go back to the game. Would be awesome if it was all black all the time.

    And thank _tyrell_, this is always on the smc :).
     
  18. _tyrell_

    _tyrell_ Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    159
    Location:
    Belgium
    You have probably turned the "border emulation" option to off. Turn it to "on" (on must be in white color, not green) and this problem will disappear.

    _tyrell_

    ps: I'll see this evening if I can easily add chatboard support.
     
  19. frolik

    frolik Bass Invader

    Joined:
    Nov 1, 2003
    Messages:
    1,382
    Location:
    Brighton UK
    thing is border emulation always defaults to OFF, can it be forced on? even better would be the ability to save the config so it loads up how you left it......
     
    Last edited by a moderator: Feb 2, 2016
  20. FX23

    FX23 Still Fresh

    Joined:
    Jun 13, 2004
    Messages:
    96
    RELEASE!
     

Share This Page

Loading...