Quake Mods

Discussion in 'General talk' started by kknd_cf, Jun 11, 2005.

  1. kknd_cf

    kknd_cf La vieille dame et les pigeons

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    3,284
    Location:
    North Wales, UK
    I've recently got a new GP32 that doesn't underclock like my old one. Anyway I can now at last play DOOM, SCUMMVM and Quake without the GP restarting. :)

    I have been downloading various Quake mods throughout the day and have come across many dead links and lots of mods that looked amazing but were too big for the GP32 to handle.

    Basically, what're the best Quake mods for the GP32?

    Thanks

    -Tom
     
    Tags:
  2. tattooman

    tattooman Member

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    314
    I have not seen any quake MODS as from what I have read from the readme it is still in the very eary stages and I ahve not played it but doom a nd the mods made work great!!!
     
  3. Tarka

    Tarka Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    108
    Location:
    Hants, UK
    Not quite what your after but I play Quake 2 mod in GPDoom

    looks good and has most of the tools (guns) etc from Quake

    ? what is so different / better about Quake 2 Vs Doom 2 ?

    :D

    Tarka
     
  4. shinneri

    shinneri Certified Guru

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    2,393
    Location:
    Middle of Nowhere, USA
    Quake runs really great on the GP as far as I'm concerned. I play it a good bit, but I've never tried any mods.
     
  5. starpause

    starpause Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    407
    Location:
    minneapolis
    doom was the last of the first person shooters that expected people to use a keyboard to play, when quake came out people started doing mouse look. so i would expect doom to be plenty of fun, but would probobly get my ass kicked w/o a mouse in quake.

    what button configs are you guys using?

    metroid prime on the the nds is the only console FPS i've been able to get into, using the dpad to move and the touchscreen for look is so prime!
     
    Last edited by a moderator: Dec 19, 2015
  6. cem

    cem Still Fresh

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    22
    ive got quake bots working. thats a great laff on DM4 with all the lava :]
     
  7. Lurky

    Lurky Still Fresh

    Joined:
    Apr 19, 2005
    Messages:
    32
    which bots, where did you get them?

    I thought all the bots needed keyboard commands to get them started.
    If you didn't need keyboard commands I'd be really interested in trying that out. Deathmatch is the best part of quake.

    The only things I've had running so far were minion, and the Neil Manke's soldier of fortune levels. I'm not sure if there's a way to change the pieces you start with in minion, outside of using keyboard commands.
     
  8. tekt5

    tekt5 NazcaBeer Spokesman

    Joined:
    Feb 9, 2004
    Messages:
    1,085
    Location:
    USA
    damn I really need to check this out
     
  9. kknd_cf

    kknd_cf La vieille dame et les pigeons

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    3,284
    Location:
    North Wales, UK
    I've played a bit of "Raptors!" but I'm after something a little better. It's annoying because I found an amazing fantasy mod with a sotry, loads of documentation and stuff. The screenshots were also amazing. But when I went through a portal to play the game the GP32 didn't have enough memory.

    I guess I'm after a large mod that the GP32 can handle. :)
     
  10. Jaw

    Jaw *Real* Arcade Gamer

    Joined:
    Mar 25, 2005
    Messages:
    592
    Location:
    Arse end of nowhere
    was there not a quake mod called quake rally? i remember reading about it in pc zone ( :) ) in about 1998. didn't have the internet back in them days. :D i'm gonna have a look for it now :)
     
  11. woogal

    woogal Certified Guru

    Joined:
    May 15, 2003
    Messages:
    1,823
    Location:
    Newark, UK
    Quake rally will play for the first couple of levels (if you can find the right version - I found a few different ones but only one worked) but the later levels get too big for the available memory. Raptors is too slow to be playable, but it's the one I've used most because it's good for testing optimisations. Alien quake is quite a basic mod and is the best I've come across for speed (plays better than standard quake). Only tried the first few levels though so I can't really say if it's worth playing or not. Tried a couple of other mods when I first got mod loading working but they either didn't load or were too slow.
     
  12. Sonic-NKT

    Sonic-NKT Very Active Member

    Joined:
    Apr 15, 2003
    Messages:
    1,358
    @kknd cf:
    hi, can you give me a link to that mod? sounds intresting
     
  13. kknd_cf

    kknd_cf La vieille dame et les pigeons

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    3,284
    Location:
    North Wales, UK
    I'm having trouble finding it again but this one's like it:
    http://www.planetquake.com/tronyn/soul/
    Also check this site out, I'm in a rush at the moment, if you have the time look through the reviews, it should be there:
    http://ethereal-hell.telefragged.com/
     
    Last edited by a moderator: Dec 19, 2015

Share This Page

Loading...