[Ported Game] Stratagus 2.2.7

Discussion in 'DragonBox Coding Compo 2012/2013' started by canseco, Feb 6, 2013.

  1. canseco

    canseco Very Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    885
    Location:
    Spain
    Changelog

    2.2.7.1
    - Initial release for Dragonbox Competition 2012/2013.
    2.2.7.2
    - Added wartool and startool command line for data extraction inside OpenPandora.

    Instalation:

    - Execute launcher to make appdata stratagus folder (home, .stratagus)
    - Copy data extracted by wartool/startool (Linux, Mac, Windows, N900, OpenPandora) to appdata stratagus home folder. Folder should end like this:

    /media/YourSD/pandora/appdata/stratagus/home/.stratagus
    /media/YourSD/pandora/appdata/stratagus/home/wargus
    /media/YourSD/pandora/appdata/stratagus/home/stargus
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2013
    Tags:
  2. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,429
    I need to try this out ASAP.. Great job porting this, I had the hardest time getting this to compile with my crosscompiler setup and eventually gave up on it..
     
  3. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    Anyone has any idea where to get an official version of Warcraft II for cheap ? 
     
  4. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,429
    Not sure cheaply.. but FYI I believe only the DOS version of Warcraft II can be used with Stratagus... The battle.net version I don't believe works with the data extraction utility which properly formats the data files for use with Stratagus.
     
    Last edited by a moderator: Feb 6, 2013
  5. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    Is there any online store selling the DOS version then ? :)
     
  6. Loonie

    Loonie Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2003
    Messages:
    753
    Ohh ... time to dig out my Starcraft CD.
     
  7. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,429
    Works with Warcraft II like a charm. Very nice!
     
  8. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    Is it practical to use with the nubs? Or better with stylus I guess?
     
  9. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,429
    I actually found it easier to use the nubs and keyboard shortcuts than the touchscreen. Although both seem to function well.
     
    Last edited by a moderator: Feb 6, 2013
  10. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    Does starcraft work with this by the way ?
     
  11. canseco

    canseco Very Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    885
    Location:
    Spain
    I can confirm it needs DOS version for both games.

    Playing with touchscreen is hard, but i use it sometimes for quick minimap look.

    Stargus is still a bit buggy, maybe they will solve it in next version.
     
  12. sebt3

    sebt3 homebrew player (P. & C.)

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    4,745
    Location:
    France
    Great achievement, congrats ;)
     
  13. ekianjo

    ekianjo Hardcore Member

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    8,261
    Location:
    神戸市、日本 (Japan)
    Can you clarify the installation instructions a bit more?

    1. First install stratagus on PC?

    2. Install wargus

    3. put warcraft 2 datafiles on wargus folder?

    4. copy the whole wargus folder to Pandora .stratagus folder?

    By the way does the non-CD version of Warcraft 2 work with wargus?
     
  14. Loonie

    Loonie Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2003
    Messages:
    753
    There was a DOS version of Starcraft?
     
  15. thatgui

    thatgui Advanced Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    2,901
    As far as I know, there where only versions for Windows and MacOS
     
  16. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,429
    official disclaimer on the Wargus site..

     
  17. canseco

    canseco Very Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    885
    Location:
    Spain
    My mistake about Starcraft version needed.

    I will add wartool and startool on PND, in case anyone have external cdrom or purchased digital download.
     
  18. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,429
    If I want to have both Stargus and Wargus installed at once how is this done? I can dump one or the other in the stratagus appdata folder but don't want to have to move around folder each time.
     
  19. canseco

    canseco Very Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    885
    Location:
    Spain
    Stratagus appdata should be like this:

    /media/YourSD/pandora/appdata/stratagus/home/.stratagus

    /media/YourSD/pandora/appdata/stratagus/home/wargus

    /media/YourSD/pandora/appdata/stratagus/home/stargus

    Launcher will pick correct folder and launch engine.
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2013
  20. TrashyMG

    TrashyMG Sarcasm Dispenser Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    10,429
    Thanks that did the trick, although it didn't generate the home/wargus or home/stargus folders automagically. While just dumping one of the games data files in the appdata/stratagus folder works.. it may be worth explaining it needs to be placed in the home directories to have both working.
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2013

Share This Page

Loading...