Release GemRB

Discussion in 'Software Releases' started by JurnD, Aug 14, 2011.

  1. JurnD

    JurnD Still Fresh

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    82
    Location:
    Netherlands
    Thought I'd make a topic for GemRB updates.


    I just put GemRB 0.6.5 in the repo.


    Jurn


    PS. At the moment, only Baldur's Gate 1 is playable enough for my taste. BG2 is far too slow for now.
     
    Tags:
  2. DaMummy

    DaMummy Soldier Paste

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    4,417
    Location:
    Ohio
    damn community slowdowns. when will we be able to run baldurs gate 3?
     
  3. DaMummy

    DaMummy Soldier Paste

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    4,417
    Location:
    Ohio
    just to let you know, when i updated from 64 to 65, 64 still stayed in my pandora/desktop folder because its a different filename from 64, and only 64 is showing up in desktop. updated using panorama for what its worth


    edit:eek:k sorry it does look like it an error on panorama/libmilky part. problem has been reported
     
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2011
  4. diegor

    diegor Still Fresh

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    43
    Hello,


    I've some problem. I've copied bg1 data file in appdata/gemrb, but when i launch gemrb, nothing happens.


    In /tmp/pndrun_gemrb.out I see the following messages:


    [Config]: Trying to open bg1.cfg


    [Core]: Unable to create cache directory './bg1/Cache'


    I don't understand where it's trying to create the directory (ie: what is the current directory in that moment).


    Any idea?


    Thanks in advance,


    Diego.
     
  5. DaMummy

    DaMummy Soldier Paste

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    4,417
    Location:
    Ohio
    just to make sure.....you have bg1 data in pandora/appdata/gemrb/bg1 right?


    also read the documentation first please and look through here
     
    Last edited by a moderator: Jan 2, 2016
  6. cube48

    cube48 Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    284
    Location:
    Bohemia
    Thanks for the update!


    But I have no sound after upgrading from 0.6.4 to 0.6.5. All games are running fine (BG1, BG2, IWD (custom.cfg), PST) but without sound/music. Has anybody a link to 0.6.4 version please? Edit: ok, I didn't notice the "Archived" button on repo.
     
    Last edited by a moderator: Aug 16, 2011
  7. diegor

    diegor Still Fresh

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    43
    Sorry, my mistake, I've copied in gemrb and not in gemrb/bg1.

    To be honest, I'd some problem with documentation. The thread is long, and it is difficult find the information you need. There is a better place to look at for installing the game?
     
    Last edited by a moderator: Jan 2, 2016
  8. DaMummy

    DaMummy Soldier Paste

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    4,417
    Location:
    Ohio
    whats your problem with documentation, you click the file and read it, just like reading an 8 page thread, get used to it around here, handouts dont come easy, especially if you refuse to read
     
  9. diegor

    diegor Still Fresh

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    43
    The problem with documentation is that when I selected GemRB from Documentation menu in xfce, an arora window appear, with nothing inside. I discovered now, that i've to wait for about 20 second before the text appear O:).


    Thanks again.
     
  10. juliano

    juliano Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    243
    I had GemRB 0.6.3 and BG1 and IWD were working fine. When trying GemRB 0.6.5 I can't hear any sound in any of these games. So I switched back to GemRB 0.6.3 and the sound is ok again. Anyone knows a fix for this?
     
  11. JurnD

    JurnD Still Fresh

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    82
    Location:
    Netherlands
    I have updated the PND, sound should work now. Thanks for the heads up.


    Jurn
     
  12. DarkCheetah

    DarkCheetah Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    208
    Location:
    US...Michigan
    If it makes you feel better. I've done everything to the docs specifications and BG1 crashes every time I leave the first town. It makes me sad.
     
  13. Blue Protoman

    Blue Protoman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    4,119
    Maybe you have a bad copy, then.
     
  14. NESnero

    NESnero Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    176
    Location:
    Adelaide, Australia
    So, how does one actually run it? I mean I know of course you just get the .pnd and put it in a specific path. What files do I need to transfer from the BG folder on my computer and to where?
     
  15. NESnero

    NESnero Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    176
    Location:
    Adelaide, Australia
    *poke*


    I've put the Baldurs gate data folder into the gemrb appdata folder, but it still doesnt work when I run it.


    There isnt a guide for this anywhere!? That doesnt include that gpx2 thread...
     
  16. myownlittlworld

    myownlittlworld Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    179
    Try the documentation file in the PND, or check out the GemRB wiki. Both of those should contain the info you need to get running.
     
  17. MACLE0D

    MACLE0D Still Fresh

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    10
    Location:
    Exile
    NESnero,


    If you have the room on your SD card copy the whole program folder and make sure its called 'bg1' in appdata.


    This worked for me (lazy option).


    There is also a widescreen mod which resizes to 800 x 480: www.gibberlings3.net/widescreen/


    Hope this helps.
     
  18. NESnero

    NESnero Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    176
    Location:
    Adelaide, Australia
    bg1 in appdata, shouldn't it go into the gemrb065 folder then bg1? Or just straight bg1 into the appdata folder?
     
  19. MACLE0D

    MACLE0D Still Fresh

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    10
    Location:
    Exile
    Sorry.........in the gemrb065 folder in appdata
     
  20. Disco Devil

    Disco Devil Still Fresh

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    89
    Where am i supposed to put the game files, when i run the GemRB pnd it doesn't create any folders..?
     

Share This Page

Loading...