Software Do we having a working Torrent Client?

PokeParadox

Founder of Pirate Games - Penjin Coder
Staff member
Joined
Dec 8, 2005
Messages
6,513
Age
36
Location
UK
Website
www.projectinfinity.org.uk
Hi Folks,

So I've tried to download a couple of torrents recently and while I can open Transmission, it seems that actually starting a download causes it to crash out.

The recently salvaged qBittorrent refuses to start at all for me. (It complains about a missing shared library... I'll have to update this post after with more details.)

So.... help?
 

Eight Bit

Hardcore Member
Joined
Nov 16, 2008
Messages
1,693
Age
45
Location
Amsterdam, Netherlands
Website
Visit site
In the past I have used Transmission a lot so it used to work fine.
I don't recall using transmission with the latest firmware yet so maybe something got broken in the update process.
 

elvissteinjr

Very Active Member
Joined
Jun 19, 2010
Messages
664
Age
23
Location
Germany
Just downloaded 2 torrents with Transmission to test.
Works fine on 1.72 and 1.73 for me.

I noticed how it didn't like it when there was no internet connection when it started up, but that only resulted in not connecting to anything even after there was one until I restarted it, no crashes.

So possibly a corrupted download somewhere at your end.
 

PokeParadox

Founder of Pirate Games - Penjin Coder
Staff member
Joined
Dec 8, 2005
Messages
6,513
Age
36
Location
UK
Website
www.projectinfinity.org.uk
Just downloaded 2 torrents with Transmission to test.
Works fine on 1.72 and 1.73 for me.

I noticed how it didn't like it when there was no internet connection when it started up, but that only resulted in not connecting to anything even after there was one until I restarted it, no crashes.

So possibly a corrupted download somewhere at your end.
Did you try copy pasting a magnet/torrent url?
Perhaps the issue is I'm not downloading and then opening a torrent file to download, but using the "open url" feature.... hmm
 

FBnil

Waiting to Champion the Pyra to the World...
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,893
Location
Yurp
maybe apply the universal fix for these things: going into ./pandora/appsdata/ and deleting the transmission directory ?
 

PokeParadox

Founder of Pirate Games - Penjin Coder
Staff member
Joined
Dec 8, 2005
Messages
6,513
Age
36
Location
UK
Website
www.projectinfinity.org.uk
Here is the qBittorrent output. I was going to post my transmission log, but I don't think I can download torrents at work.

Code:
=======================================================================================
PND             : /media/System/pandora/menu/qbittorrent-1.3.3-1.pnd
PND_FSTYPE      : ISO
APPDATADIR      : /media/System/pandora/appdata/qbittorrent
APPDD_FSTYPE    : vfat
PND_CPUSPEED    : <unset>
EXENAME         : launch.sh
ARGUMENTS       : <unset>
=======================================================================================
[ START ]--- Mount the PND ----------
Mounting : mount -o ro "/dev/loop1" "/mnt/utmp/qbittorrent"
Mounting the Union FS : mount -t aufs -o exec,noplink,dirs="/media/System/pandora/appdata/qbittorrent=rw+nolwh":"/mnt/pnd/qbittorrent=rr" none "/mnt/utmp/qbittorrent"
[SUCCESS]--- Mount the PND ----------
[ START ]--- Starting the application ( launch.sh  ) ----------
usr/bin/qbittorrent: error while loading shared libraries: liblber-2.4.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
[ FAILED]--- Starting the application ( launch.sh  ) ----------
[ START ]--- Restoring the frame buffer status ----------
[SUCCESS]--- Restoring the frame buffer status ----------
[ START ]--- Restoring nub mode ----------
[SUCCESS]--- Restoring nub mode ----------
[ START ]--- uMount the PND ----------
[ START ]--- Waiting the Union to be available ----------
[SUCCESS]--- Waiting the Union to be available ----------
rmdir: failed to remove `/mnt/utmp/qbittorrent': Device or resource busy
[ START ]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
[SUCCESS]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
cleanup done
[SUCCESS]--- uMount the PND ----------
=======================================================================================
Return code is : 4
 

levi

Still fresh, damnit!
Joined
Oct 6, 2008
Messages
11,623
Location
Somewhere off the coast of the EU
Missing library; liblber-2.4, something to do with LDAP according to my search results. It may be possible to add this to the appdata folder, if you know where, and if it's been set up to load libs from the mount point.
 

PokeParadox

Founder of Pirate Games - Penjin Coder
Staff member
Joined
Dec 8, 2005
Messages
6,513
Age
36
Location
UK
Website
www.projectinfinity.org.uk
And here is the Transmission output. Trying to download and ubuntu iso as a test.
Code:
=======================================================================================
PND             : /media/System/pandora/menu/transmission-qt.pnd
PND_FSTYPE      : Squashfs
APPDATADIR      : /media/System/pandora/appdata/transmission-qt
APPDD_FSTYPE    : vfat
PND_CPUSPEED    : <unset>
EXENAME         : start.sh
ARGUMENTS       : <unset>
=======================================================================================
[ START ]--- Mount the PND ----------
Mounting : mount -t squashfs -o ro "/dev/loop0" "/mnt/utmp/transmission-qt"
Mounting the Union FS : mount -t aufs -o exec,noplink,dirs="/media/System/pandora/appdata/transmission-qt=rw+nolwh":"/mnt/pnd/transmission-qt=rr" none "/mnt/utmp/transmission-qt"
[SUCCESS]--- Mount the PND ----------
[ START ]--- Starting the application ( start.sh  ) ----------
no config found. creating default-config
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
QGtkStyle was unable to detect the current GTK+ theme.
Qt: Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed
QGtkStyle was unable to detect the current GTK+ theme.
sendto: Network is unreachable
/usr/pandora/scripts/pnd_run.sh: line 528:  2425 Segmentation fault      "./$EXENAME" $ARGUMENTS "$@"
[ FAILED]--- Starting the application ( start.sh  ) ----------
[ START ]--- Restoring the frame buffer status ----------
[SUCCESS]--- Restoring the frame buffer status ----------
[ START ]--- uMount the PND ----------
[ START ]--- Waiting the Union to be available ----------
[SUCCESS]--- Waiting the Union to be available ----------
rmdir: failed to remove `/mnt/utmp/transmission-qt': Device or resource busy
[ START ]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
[SUCCESS]--- Waiting the PND mount dir to be free ----------
cleanup done
[SUCCESS]--- uMount the PND ----------
=======================================================================================
Return code is : 3
 

FBnil

Waiting to Champion the Pyra to the World...
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,893
Location
Yurp
Check if you have these:

-rw-r--r-- 1 root root 835452 Mar 21 2010 /usr/lib/liblber-2.4.so.2.5.4
lrwxrwxrwx 1 root root 20 Dec 8 09:56 /usr/lib/liblber-2.4.so.2 -> liblber-2.4.so.2.5.4​

My GUI is started, pretty hard to get something downloaded. No, scratch that... the client downloads nothing. I opened the same raspbian jessie torrent, and on my desktop I have full speed download... but 0% downloaded on the Pandora. ah... needed to restart it, now its downloading... funny. I see... main computer slurped all the bandwidth...

Testing Transmission now:

yup works too.

@PokeParadox what is your version?

cat /etc/issue
2010.4-test-20141019
uname -r
3.2.69
I think you have a different version?
Pandora System Info says I have SuperZaxxon 1.72 (almost the latest version)
 
Last edited:
Top